SEGRE

ESNOTICIA

La Paeria suspèn els mercadillos i la Diputació tanca l'IEI

Tots dos anul·len totes les activitats públiques || La corporació provincial permet als treballadors amb nens quedar-se a casa

El mercadillo d’ahir al Camp d’Esports va operar amb normalitat.

El mercadillo d’ahir al Camp d’Esports va operar amb normalitat.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Paeria ha dictat una sèrie de mesures preventives que entren en vigor a partir d’avui i fins al 27 de març, segons un decret firmat per l’alcalde, Miquel Pueyo. Així, se suspenen tots els actes públics i privats que tinguin un aforament superior a 1.000 persones. Si és inferior, es limita a un terç de la capacitat dels espais. S’anul·len els mercadillos de dijous del Camp d’Esports i de dissabte de Barris Nord, així com el mercat de diumenge a la rambla Ferran.

El mercadillo d’ahir va operar amb normalitat i amb bona afluència de gent, però la seua suspensió ha indignat els paradistes. “Som un col·lectiu que vivim el dia a dia sense prou recursos per subsistir”, va manifestar Paco Salazar, president de l’associació Futur, que va afegir que “pel mateix motiu es podrien tancar tots els comerços de l’Eix”. Els sindicats agraris Unió de Pagesos, Asaja i Jarc també van mostrar disconformitat amb suspendre el mercadillo.

D’altra banda, la Paeria també paralitza les activitats extraescolars que s’havien organitzat, així com les de les ludoteques, Joventut, Centres Cívics, Escola d’Art Municipal, Auditori, Aula Municipal de Teatre, Casal de la Dona i de la resta de sales municipals. També es tanquen les instal·lacions esportives municipals, la biblioteca de Pardinyes i la Guàrdia Urbana controlarà l’aforament en el Palau de Vidre, on resa la comunitat musulmana. D’altra banda, l’ajuntament facilitarà el teletreball a tots els empleats municipals.

Més enllà de la Paeria, la Diputació ha paralitzat tota la seua activitat de cara al públic i ha decidit tancar des d’avui equipaments com les escoles especials Llar de Sant Josep, així com la biblioteca i les sales d’exposicions de l’Institut d’Estudis Ilerdencs. El president, Joan Talarn, va dictar una instrucció amb què autoritza els treballadors que tinguin fills a càrrec (a causa del tancament de les escoles) o persones grans dependents a quedar-se a casa si és “imprescindible”. La corporació va detallar que no es tracta d’una baixa laboral ni de vacances, sinó d’una situació que comporta una absència per un “deure inexcusable”, segons contempla l’Estatut de l’Empleat Públic.

La Diputació té gairebé 500 empleats. La instrucció anul·la tots els actes públics que estaven programats i insta els possibles usuaris a dur a terme els tràmits davant dels organismes de la corporació online.

tracking