SEGRE

LLEIDACATALUNYAESPANYAMÓN

Tretze positius més a Lleida i tots els centres educatius, tancats des d'avui

Els casos confirmats pel coronavirus a Lleida van augmentar ahir exponencialment al registrar-se 13 positius més, per la qual cosa hi ha un total de 17 contagiats. El departament de Salut va informar que hi ha cinc persones hospitalitzades però cap està greu. Així mateix, tots els centres educatius i la universitat tanquen des d’avui fins al dia 27.

Un home de 91 anys amb patologia prèvia, sisena mort per coronavirus a Espanya i tercera a Madrid

Un home de 91 anys amb patologia prèvia, sisena mort per coronavirus a Espanya i tercera a MadridACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els casos confirmats de persones infectades pel coronavirus a Lleida van augmentar ahir exponencialment al registrar-se tretze positius més, per la qual cosa el nombre oficial de contagiats és de disset, segons Salut. Dotze d’aquests tretze són importats, com els quatre primers, mentre que n’hi ha un altre que es troba en estudi, per la qual cosa seria susceptible de ser el primer de transmissió local. Dos dels nous infectats han estat hospitalitzats, amb la qual cosa els ingressats en total són cinc. Dels altres tres, dos són dones que van participar en el viatge de l’Imserso a Benidorm i l’altre seria un professor de la UdL. Segons Salut, cap no està greu. El nombre de confinats segueix augmentant, encara que Salut no va donar dades. Els positius són de diversos municipis del pla i també n’hi ha algun al Pirineu.

Per intentar frenar els contagis, la Generalitat va decretar el tancament de tots els centres educatius, des de les escoles bressol fins a les universitats des d’avui i fins al divendres 27 de març, a l’espera d’avaluar si llavors poden reobrir o es prolonga el tancament fins després de Setmana Santa. En tots els centres que depenen d’Educació, des d’Infantil a Secundària, el tancament és total. No hi haurà classes i els professors i personal de serveis tampoc hi assistiran. A la universitat, no hi haurà classes presencials, però els professors i el personal d’administració i serveis aniran en principi al seu lloc de treball.

Així ho va explicar el rector de la UdL, Jaume Puy, que va indicar que s’ha comunicat als professors que en la mesura possible intentin seguir amb les classes per via telemàtica, i fins i tot fer exàmens per aquesta via. Les biblioteques i sales d’estudi estaran tancades al públic. El tancament de centres educatius afecta una mica més de 76.000 alumnes a Lleida i 1,8 milions a tot Catalunya. La preinscripció escolar comença el dia 23, i Educació va afirmar que “s’obriran en hores concretes els centres, que atendran grups reduïts” i va descartar retardar la selectivitat.

D’altra banda, es va confirmar un segon cas de coronavirus a Andorra i totes les escoles del principat tancaran dilluns.

tracking