SEGRE

LLEIDACATALUNYAESPANYAMÓN

Lleida suma vuit casos més, amb un total de 34, i hi ha 128 confinats

Salut insisteix que si es tenen símptomes, no se surti de casa i es truqui al 061

535111_1.jpg

535111_1.jpgAMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La província de Lleida va sumar ahir vuit casos més de Covid-19, per la qual cosa ja són 34 els infectats. Segons va informar la delegada de Salut, Divina Farreny, 26 estan relacionats amb el viatge a Benidorm de l’Imserso. “Sis dels vuit nous positius provenen del viatge”, va detallar. A més, va explicar que els casos confirmats són veïns de Lleida ciutat, la resta del Segrià, Segarra, Urgell, Pla d’Urgell i Alt Urgell i que el 85% estan lleus. D’altra banda, hi ha 128 persones en aïllament domiciliari, dels quals 57 són sanitaris.

Farreny va destacar que “fins ara estàvem prioritzant la investigació de casos en la comunitat, però a causa de la situació actual de gran pressió, canviarem l’estratègia de diagnòstic i ens centrarem en l’atenció a pacients que requereixin ingrés hospitalari”, per la qual cosa a totes aquelles persones que tinguin símptomes lleus no se’ls sotmetrà a la prova i hauran de quedar-se en aïllament i només es prioritzaran els casos greus. De fet, el Col·legi de Metges de Lleida demana que facultatius jubilats o sense activitat ofereixin la seua disponibilitat inscrivint-se a www.comll.cat/suport-davant-del-cov-19/.

Salut va demanar a la població, sobretot a la gent gran, que hagi fet viatges fora de Catalunya (com de l’Imserso) que si pateixen símptomes no surtin del domicili i truquin al consultori, al CAP o al 061.

tracking