SEGRE

ESNOTICIA

Dos positius més a Lleida

Dos casos d’avançada edat que estan ingressats a l’hospital del Pallars i al Santa Maria de la capital || El nombre de persones aïllades ascendeix fins a les 202

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La província de Lleida va sumar ahir dos casos més de Covid-19, per la qual cosa ja són trenta-sis els infectats. Així ho va notificar el departament de Salut a la província, que va precisar que aquests dos nous positius són dos persones d’avançada edat que són a l’hospital del Pallars de Tremp i al Santa Maria de Lleida i es troben estables. La majoria dels infectats pel coronavirus a la província tenen un diagnòstic estable, a excepció d’un d’ells, que es troba a la Unitat de Cures Intensives (UCI). Sobre el cas de l’hospital del Pallars, la delegada de Salut, Divina Farreny, va precisar que es tracta d’un home que era a la residència per a la tercera edat d’Àger (Noguera). Precisament, arran d’estar en contacte amb aquesta persona, un veí d’Alins està en quarantena preventiva. Es tracta d’una persona de mitjana edat i l’ajuntament ha sol·licitat a tots els veïns que hagin estat en contacte amb ell que es confinin a l’espera dels resultats.

Respecte al nombre total de confinats, Salut va elevar la xifra fins als 202, setanta-quatre més que dissabte dels quals un centenar serien professionals sanitaris i dos d’ells serien de la Seu d’Urgell. Paral·lelament, Farreny va dir que “des d’avui hi ha hagut un canvi de paradigma i les proves del coronavirus es reservaran per a les persones vulnerables o que estiguin ingressades per problemes respiratoris”.

Una decisió que han pres al·legant que “es gasten molts esforços per fer les proves i en molts casos són persones que passarien la malaltia amb normalitat”. En aquest sentit, Farreny va detallar que el 85 per cent dels casos que es diagnostiquen es curen “amb normalitat, és a dir, amb confinament i sense necessitat d’un ingrés hospitalari”.

Paral·lelament, el personal de l’hospital universitari Arnau de Vilanova va penjar ahir un vídeo a les xarxes socials per agrair el suport rebut per part de la ciutadania aquests dies.

Contractació massiva de sanitaris per fer front a la pandèmia

El ministeri de Sanitat va anunciar ahir que es prorroga la contractació de metges residents d’últim any en diverses especialitats. També s’anul·len les rotacions en curs o programades als residents perquè prestin serveis en què es necessiti més esforç dels professionals i s’autoritza, amb caràcter transitori, la contractació de personal amb grau o llicenciatura sanitària sense títol d’especialista en els casos en què s’hagin aprovat les proves del MIR i no tinguin plaça o amb títol d’especialista fora de la Unió Europea i que estiguin en tràmit amb valoració favorable. El ministeri també va establir un termini de quaranta-vuit hores perquè els que tinguin als seus locals productes sanitaris com màscares, equips de PCR per al diagnòstic, guants, bates, solucions hidroalcohòliques i dispositius de ventilació mecànica ho posin en coneixement del ministeri. També per a les empreses que tinguin capacitat productiva d’aquests. Va advertir que, si s’incompleix, hi haurà sancions.

Els lleidatans van tornar a mostrar ahir suport al personal sanitari aplaudint des dels balcons.

Els lleidatans van tornar a mostrar ahir suport al personal sanitari aplaudint des dels balcons.ITMAR FABREGAT

tracking