SEGRE

ESNOTICIA

Primeres sancions a locals de Lleida per oferir serveis no autoritzats i controls al carrer

Als ciutadans que incompleixin la limitació de moviments a la via pública || Primeres sancions a locals de Lleida per oferir serveis no autoritzats i controls al carrer

Ciutadans fent esport o passejant ahir per la canalització del riu Segre.

Ciutadans fent esport o passejant ahir per la canalització del riu Segre.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El decret d’Estat d’alarma aprovat pel Govern espanyol preveu sancions en cas d’incompliment o resistència a les ordres policials que oscil·larien entre els 100 i els 600.000 euros. No s’ha creat un règim sancionador específic, per la qual cosa els agents aplicaran la llei de seguretat ciutadana, coneguda com llei mordassa, i el codi penal. La primera estableix multes d’entre 100 euros i 600 euros en els casos lleus i de 30.000 a 600.000 euros en els més greus, mentre que el Codi Penal preveu penes de presó d’un a quatre anys en cas d’atemptat a l’autoritat, resistència i desobediència.

Els Mossos d’Esquadra i les policies locals ja van iniciar ahir dispositius de vigilància per confirmar que la ciutadania i els establiments complien les limitacions establertes a la declaració de l’estat d’alarma. La Guàrdia Urbana va imposar dos sancions administratives ahir al matí a dos establiments per incompliment. En un cas, a un establiment hoteler que donava servei a persones que no eren clientes habituals, la qual cosa no està permesa, i a una fleca per fer el servei de cafeteria, quan només pot vendre aliments essencials, però no permetre el consum al local. Durant el dia, la Urbana va fer diversos controls i va informar alguns establiments que incomplien l’establert, com permetre el servei per emportar quan només està permès el repartiment a domicili. Per la seua banda, els Mossos d’Esquadra van tancar quatre locals de lleure nocturn a les comarques lleidatanes.

Durant el dia d’ahir les patrulles van haver d’actuar en diversos punts de la ciutat per incompliments de la limitació de moviments, com congregar-se en places i parcs per jugar partits de futbol o la celebració de barbacoes al recinte de les Basses d’Alpicat. També va poder veure’s persones, i fins i tot famílies, en bici, corrent o passejant a la canalització del riu Segre.

Les patrulles per garantir el tancament d’establiments no essencials continuaran durant la jornada d’avui, el primer feiner després de l’entrada en vigor de les mesures restrictives.

El ministeri de l’Interior va emetre ahir una ordre en la qual estableix les pautes d’actuació dels cossos policials a les seues ordres després de l’estat d’alarma. En aquesta ordre es preveuen controls policials “fixos i mòbils” dels diferents cossos de seguretat per garantir que la ciutadania compleixen amb la limitació de moviments. Els controls es faran al carrer, a la carretera i en els mitjans de transport.

Així mateix, el decret estableix que els membres de les Forces Armades passen a tenir caràcter d’agents de l’autoritat.

Ciutadans fent esport o passejant ahir per la canalització del riu Segre.

Ciutadans fent esport o passejant ahir per la canalització del riu Segre.AMADO FORROLLA

Ciutadans fent esport o passejant ahir per la canalització del riu Segre.

Ciutadans fent esport o passejant ahir per la canalització del riu Segre.AMADO FORROLLA

tracking