SEGRE

ENSENYAMENT UNIVERSITAT

La selectivitat serà ajornada si la suspensió de classes es prolonga

Estava prevista per abans del 19 de juny a totes les comunitats autònomes || Els rectors no descarten ajornar les proves fins al mes de setembre

Imatge de la selectivitat de l’any passat al campus de Cappont de la Universitat de Lleida.

Imatge de la selectivitat de l’any passat al campus de Cappont de la Universitat de Lleida.MAGDALENTA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern estatal sospesa diferents dates per resituar els exàmens de selectivitat d’aquest any, previstos durant les primeres setmanes de juny, si la suspensió de les classes decretada per contenir la propagació del coronavirus es prolonga més de dos setmanes. Un escenari que l’Executiu que comanda Pedro Sánchez ja dóna per fet, com va admetre ahir el mateix ministre de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos.

La possibilitat d’ajornar la denominada Avaluació per a l’Accés a la Universitat (EvAU) protagonitzarà la reunió que el ministeri d’Educació i Formació Professional i el d’Universitats mantindrà avui de forma telemàtica amb les comunitats autònomes i la Conferència de Rectors d’Universitats Espanyoles (CRUE) en la Comissió General de la Conferència d’Educació. Fonts del ministeri detallen que la selectivitat podria celebrar-se en els terminis previstos si la interrupció de l’activitat lectiva presencial no es prolonga més de dos setmanes.

En el cas que la quarantena imposada pel decret d’estat d’alarma hagués d’ampliar-se més enllà de finals de març, tal com va apuntar ahir Ábalos, l’Executiu contempla retardar un mes les proves d’accés a la universitat, encara que no descarta altres dates més allunyades al calendari si no remet la crisi del Covid-19.

Sobre aquest assumpte, el president dels rectors espanyols, José Carlos Gómez Villamandos, admetia divendres passat que la selectivitat podria ajornar-se fins i tot al setembre si l’actual situació d’excepcionalitat es prolonga. “Ara mateix cal prevenir el pitjor escenari possible, que seria portar l’EvAU al setembre, i tant de bo aquest escenari no es produeixi, però cal estar preparat per a qualsevol contingència per avançar-nos a tot el que pugui passar”, assenyalava.

Segons assenyala l’ordre publicada al febrer pel ministeri d’Educació, la selectivitat del 2020 s’ha de celebrar en primera convocatòria abans del 19 de juny en totes les comunitats autònomes.

Organitzacions com el Front d’Estudiants han reclamat l’ajornament tant de la selectivitat com d’altres exàmens després de la suspensió de les classes en totes les etapes educatives. El Sindicat d’Estudiants ha anat més enllà i demana suspendre la selectivitat, proposant que, de forma excepcional, la nota mitjana de Batxillerat sigui la nota de tall per accedir a la universitat.

tracking