SEGRE

Renfe comença la venda de bitllets del nou pla de transport, que redueix a la meitat els serveis AVE

Un tren AVE sortint de Lleida, a l’altura del pont de Príncep de Viana.

Un tren AVE sortint de Lleida, a l’altura del pont de Príncep de Viana.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Renfe ha començat al llarg del dia d’avui la venda de bitllets derivada del nou pla de transport dissenyat per la companyia, en el marc de les condicions decretades pel Gobierno en la declaració de l’Estat d’Alarma.

El nou pla de transport, que entrarà en vigor a les 00.00 de demà dimecres 18 de març, ha suposat l’anul.lació de tota la seva oferta de serveis comercials Ave i Llarga Distància i Avant, i la seva substitució per una altra oferta que s’ajusta a l’aplicació de de la normativa contemplada en el Real Decret d’Estat d’Alarma aprovat el passat dissabte pel Consell de Ministres amb motiu de l’epidèmia de coronavirus.

Aquest nou pla de transport amb restricció de l’oferta tindrà una durada inicial de 15 dies coincident amb el període de l’estat d’alarma. Renfe retornarà íntegrament l’import dels bitllets a tots els viatgers que tinguessin previst viatjar en aquests dies i posarà a la venda les places del nou pla de transport establert en funció de les reduccions decretades per l’Executiu.

D’aquesta manera, els serveis d’Alta Velocitat, Llarga Distància i Avant es redueixen al 50% i només es posen a la venda un terç de les places disponibles en cada tren, per a mantenir la distància de seguretat entre els viatgers.

Els serveis de Rodalies de Catalunya (rodalia de Barcelona, rodalia de Girona, rodalia del Camp de Tarragona i Regionals) l’oferta serà del 100% per garantir les indicacions d’ocupació marcades per les autoritats.

Tots els bitllets que es posen a la venda des d’avui són de classe única i no tenen adjudicada plaça en el procés de venda. A tots els viatgers se’ls informarà a l’hora de realitzat el check-in de la plaça que se’ls hi assigna en funció de les distàncies de seguretat que han de mantenir durant el viatge.

Aquest nou pla de transport amb restricció de l’oferta tindrà una durada inicial coincident amb el període de l’estat d’alarma. Renfe retornarà íntegrament l’import dels bitllets a tots els viatgers que tinguessin previst viatjar en aquests dies. Avui ha començat la devolució i ja s’han reintegrat 125.000 bitllets.

El nou pla de transport assegura l’existència de serveis a totes les relacions existents actualment per permetre la mobilitat dins de les causes contemplades pel Gobierno. No obtant, Renfe desaconsella viatjar llevat de raons inajornables o d’extrema necessitat.

L’ocupació dels trens en el dia d’ahir va ser del 8% en els serveis comercials (AVE i Llarga Distància), i en el serveis Avant del 7%. A Rodalies de Catalunya, durant el dia d’avui l’ocupació és del 20%.

Cancel·lació de bitllets

En aquest nou escenari derivat de la declaració de l’estat d’alarma decretat pel Gobierno, Renfe ha disposat les següents mesures extraordinàries:

- Anul·lació de tots els bitllets de tren actuals, des de les 00:00 hores del dimecres i durant tota la vigència de l'estat d'alarma.

- Devolució del 100% de l'import pagat per aquests bitllets suspesos a tots els viatgers, independentment de la tarifa que hagin abonat.

- Posada a la venda de nous bitllets adaptats al nou pla de transport

- Igualment, Renfe ha habilitat un nou número de telèfon d'informació específica (918 314 520), que estarà disponible a partir del dilluns 16 de març.

tracking