SEGRE

El promotor de l'àrea comercial de Torre Salses de Lleida proposa assumir la part que pertoca a la Paeria del vial Víctor Torres

Eurofund Parc Lleida també es compromet a finançar la urbanització d'un nou carrer entre el SUR 42 i el carrer Almeria

Torre Salses, on els carrers urbanitzats fa anys que estan abandonats, tret de l’avinguda central.

Torre Salses, on els carrers urbanitzats fa anys que estan abandonats, tret de l’avinguda central.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Eurofund Parc Lleida ha formulat al govern de la Paeria una nova proposta de col·laboració per tal que la construcció del parc comercial i d'oci previst als terrenys de Torre Salses "generi més ingressos i menys despeses a l'Ajuntament de Lleida" i el consistori "no tingui obligacions econòmiques en el nou conveni". El promotor s'ofereix a assumir la part que pertocava pagar a la Paeria del desdoblament i prolongació del vial Víctor Torres, d'accés a l'àrea comercial projectada. També es compromet a finançar la urbanització d'un nou carrer entre el SUR 42 i el carrer Almeria, i "exonera" el municipi dels desperfectes del sector. A més, Eurofund manté el compromís d'adquirir una finca municipal a Torre Salses per un mínim d'1,2 milions d'euros.

L'empresa promotora del projecte comercial Go Lleida assegura ser coneixedora de les dificultats econòmiques del consistori, que es poden veure agreujades per la necessitat de més recursos propis per fer front a les despeses derivades de la crisi sanitària del coronavirus. "La millora, que dobla el que s'havia previst inicialment, busca alleugerir les finances municipals i tirar endavant un projecte dinamitzador i atractiu per a la ciutat de Lleida", segons assenyala Eurofund en un comunicat.

El promotor referma el seu interès en obrir el parc de mitjanes superfícies comercials i, per aquest motiu, ha fet arribar al govern de la Paeria una nova proposta de conveni que "millora els acords" ja aprovats i signats en el conveni vigent entre ambdues parts i que es va rubricar el desembre del 2018.

Amb la nova proposta, el promotor es compromet a assumir la totalitat del cost del desdoblament i prolongació del vial Víctor Torres. Això implica que Eurofund Parc Lleida es farà càrrec dels 2,9 milions d'euros que hauria d'assumir l'Ajuntament de Lleida per aquesta nova avinguda. A més, Eurofund manté el compromís d'adquirir una finca municipal a Torre Salses per un mínim d'1,2 milions d'euros.

El nou conveni també planteja que el promotor assumiria la urbanització del carrer Francesc Bordalba i Montardit, un vial nou que ha de connectar Torre Salses amb el carrer Almeria i que té un pressupost de 544.000 euros. Així mateix, "la Paeria quedarà exonerada de qualsevol cost vinculat a la reurbanització del SUR 42" i, en aquest sentit, Eurofund sufragarà amb 500.000 euros la reparació dels desperfectes registrats al sector després de molts anys d'abandó.

Amb la nova proposta plantejada pel promotor de la zona comercial de Torre Salses, "l'Ajuntament de Lleida ja no tindrà obligacions econòmiques en el nou conveni" i Eurofund aportarà més de 5 milions d'euros a la ciutat, quantitat a la qual s'afegiran els ingressos derivats dels impostos i llicències que tant el promotor com els operadors del parc els pertocarà abonar al municipi.

L'Ajuntament de Lleida remarca que "la prioritat dels serveis municipals és ara atendre la gestió de l'emergència del coronavirus i mirar de mitigar les seves conseqüències econòmiques". En aquest sentit, assenyala que la Paeria "està vetllant perquè els serveis bàsics funcionin i per ajudar en la mesura del possible al teixit productiu de la ciutat".

Des del govern municipal recorden que el projecte comercial que Eurofund projecta ubicar ala SUR 42-Torre Salses encara té pendent d'aprovació tràmits "importants", com ara els projectes de reparcel·lació i urbanització, amb nombroses al·legacions per resoldre, i que els terminis administratius estan ara suspesos, mentre duri l'estat d'alarma. Tot i això, la Paeria assegura que, un cop es recuperi la normalitat, estudiarà la proposta del nou conveni plantejada per la promotora.

tracking