SEGRE

ESNOTICIA

Porten malalts d'Igualada a Lleida, a l'estar saturat el seu hospital

Almenys un és a l’UCI del Santa Maria

L'hospital d'Igualada.

Porten malalts d'Igualada a Lleida, a l'estar saturat el seu hospitalACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Des de fa uns dies, l’hospital d’Igualada trasllada alguns malalts a hospitals de Lleida, ja que el seu centre està saturat pel brot de coronavirus que hi ha a la conca d’Òdena. Aquests pacients serien de la Segarra.

Fonts sanitàries van afirmar que no sabien si els traslladats tenen o no el coronavirus, ja que van explicar que els responsables dels centres amb prou feines els donen informació. “Fa uns dies van portar una persona que estava ingressada a Igualada a l’UCI de l’hospital Santa Maria, però li van fer la prova i va donar negatiu. Tanmateix, se li va tornar a fer i va donar positiu”, van explicar.

Els hospitals de l’Arnau i de Bellvitge són els dos centres de referència del d’Igualada

A part del trasllat de malalts, els veïns de la Segarra que anaven a fer diàlisis a Igualada ara són atesos a Lleida, en un nou torn habilitat a Sistemes Renals.

Els hospitals de referència del d’Igualada per a casos greus són l’Arnau de Vilanova i el de Bellvitge, mentre que per a malalts menys greus ho és el de Manresa. A més, el centre sanitari de la capital de l’Anoia és el de referència per a desenes de veïns de la Segarra i hi treballen unes trenta persones de Cervera, Tàrrega, Guissona i Agramunt.

La Generalitat va ordenar dijous passat el confinament d’Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui i Òdena per evitar la propagació del brot de coronavirus que afecta 66.000 veïns d’aquesta zona. Salut va confirmar ahir un total de 88 positius de Covid-19 des que es va declarar el brot, de les quals sis persones estan greus i 14 amb patologies prèvies han mort. A més, del nombre total de casos, 48 són professionals sanitaris.

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, va anunciar que l’hospital ja ha fet noves contractacions de professionals sanitaris per fer front al brot, encara que no en va concretar quants han estat contractats. Castells va assegurar que, des de la crida que es va fer la setmana passada, s’ha rebut “una allau de voluntaris”. “Alguns dels que hem rebut s’han descartat i d’altres ja estan treballant amb contracte, però s’ha d’analitzar un per un”, va explicar l’alcalde.

 
tracking