SEGRE

ESNOTICIA

El fill del primer mort: “El meu pare es va contagiar a l'hospital Arnau”

L’home, d’Oliana, estava ingressat a la planta que va atendre els primers casos

L'entrada a Urgències de l'hospital Arnau de Vilanova de Lleida.

Els casos de grip a Catalunya es tripliquen l'última setmanaSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“El meu pare es va contagiar del coronavirus quan estava ingressat a l’hospital Arnau.” Així de contundent es va mostrar ahir Toni, fill del primer mort a causa d’aquesta pandèmia a Lleida, un veí d’Oliana de 79 anys. “El meu pare va ingressar a l’hospital fa gairebé dos setmanes perquè tenia el ferro molt baix i havien de fer-li proves que implicaven el pas pel quiròfan”, va assenyalar, i va afegir que des de feia uns tres anys també necessitava transfusions de sang periòdiques. L’home es trobava a l’habitació 106, a la primera planta de l’Arnau, la mateixa en la qual el dilluns de la setmana passada va ser ingressada una dona que va ser una dels tres primers casos positius per coronavirus a la província i que es va contagiar en el viatge de l’Imserso a Benidorm. Dimecres, dos dies després, “ens van comunicar que patia una pneumònia per coronavirus”, va explicar el seu fill.

A partir de llavors, l’home va ser traslladat a la tercera planta de l’edifici antic de l’hospital, on s’han habilitat habitacions en règim d’aïllament per als afectats per coronavirus que no estan ingressats a l’UCI. Aquest règim també comporta que els familiars no puguin visitar-los, però Toni va agrair la informació que els anaven donant de forma constant les infermeres. “Ens han tractat molt bé”, va remarcar. Encara que en alguns moments va semblar que podria superar la pneumònia, finalment “dilluns a la nit ens van trucar i ens van avisar que vinguéssim perquè ja estava molt malament”, va relatar, i al cap d’unes hores l’home, que havia residit a Oliana tota la seua vida, va acabar morint. Ahir mateix va ser incinerat al cementiri de Lleida. El protocol per als morts per aquest virus estableix que el pacient ha de ser enterrat o incinerat de forma immediata quan el seu cos surt de l’hospital. En aquest cas, l’elecció de la segona opció va venir determinada perquè “el meu pare sempre havia dit que volia que l’incineressin”. Ara la família, que està confinada de forma preventiva, espera poder celebrar una cerimònia fúnebre. Toni no exigeix responsabilitats, però ho té clar: “El meu pare es va encomanar a través del personal que va estar en contacte amb els primers pacients amb coronavirus o al quiròfan, perquè quan va ingressar no tenia el virus.”

Fonts de Salut es van limitar a dir que estudien la cadena de transmissió d’aquest i dels altres casos i que no poden fer-se afirmacions categòriques.

tracking