SEGRE

URBANISME COMERÇ

La promotora de Torre Salses ofereix a la Paeria pagar tot el cost del vial d'accés

Invertint un total de 4,1 milions d’euros entre la construcció i la compra d’un solar || Assumeix el 50% que corresponia a l’ajuntament i destaca que serà un “alleujament” per a les arques municipals

Imatge d’arxiu de la zona de Torre Salses, entre la Bordeta i els Magraners.

Imatge d’arxiu de la zona de Torre Salses, entre la Bordeta i els Magraners.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup Eurofund Parc Lleida, que promou un projecte per construir un parc de mitjanes superfícies comercials a Torre Salses, va proposar ahir a la Paeria assumir la part que correspon al consistori en la construcció del vial Víctor Torres, que ha de ser el principal accés al complex comercial des del centre urbà. Eurofund destaca que sap quines són “les dificultats econòmiques del consistori, que es poden veure agreujades per la necessitat de més recursos propis per fer front a les despeses derivades de la crisi del coronavirus”. Per aquest motiu, busca “alleujar les finances municipals” i dur a terme “un projecte dinamitzador i atractiu per a la ciutat”.

La construcció del vial Víctor Torres és una infraestructura indispensable del parc comercial de Torre Salses. Per això, l’anterior govern municipal del PSC va acordar el mes de desembre del 2018 amb la promotora que sufragarien al 50 per cent els costos. Amb aquesta nova oferta, la Paeria no hauria d’aportar ni un euro a aquesta infraestructura, afirma l’empresa. Això comporta que Eurofund es faci càrrec dels 2,9 milions d’euros que suposarà la construcció d’aquest vial, a més de mantenir el compromís d’adquirir una finca municipal a Torre Salses per un mínim d’1,2 milions d’euros.

Eurofund i Paeria van pactar en l’anterior mandat sufragar a parts iguals el cost del nou vial

Val a recordar que Eurofund és propietari dels terrenys en els quals preveu edificar el parc de mitjanes superfícies i el projecte l’està tramitant el consistori. No obstant, l’actual equip de govern ja ha mostrat reiterades vegades la seua reticència a aquest projecte comercial i subratlla que el procés d’estudi del pla i de les al·legacions presentades “tardarà un temps”.

A banda de la construcció del vial, Eurofund està predisposada a urbanitzar el carrer Francesc Bordalba i Montardit, un nou vial que connectaria Torre Salses amb el carrer Almeria, amb un cost de 544.000 euros. El grup promotor recalca que “la Paeria quedarà exonerada de qualsevol cost vinculat a la reurbanització del SUR 42 i Eurofund sufragarà amb 500.000 euros la reparació dels desperfectes registrats al sector després de molts anys d’abandó”.

La promotora conclou que l’ajuntament “ja no tindrà obligacions econòmiques al nou conveni” que proposa i que aportarà “cinc milions a la ciutat, que s’afegiran als ingressos derivats dels impostos i llicències que els operadors del parc abonaran al municipi”.

El consistori diu que ho estudiarà després de la crisi del coronavirus

L’ajuntament va respondre ahir a la proposta d’Eurofund de firmar un nou conveni al·legant que estudiarà la proposta quan se solucioni la crisi del coronavirus. “El projecte encara està pendent d’aprovació de tràmits importants com el de reparcel·lació i urbanització amb nombroses al·legacions per respondre”, va dir el consistori en un comunicat. Va recordar que, a causa de la crisi del coronavirus, “tots els tràmits administratius estan suspesos mentre duri l’estat d’emergència i, una vegada es recuperi la normalitat, s’estudiarà la proposta”.

tracking