SEGRE

ESNOTICIA

Les patronals demanen la suspensió de taxes i impostos municipals

Pimec, Hostaleria i Fecom apressen la Paeria de Lleida a prendre mesures || Alguns municipis com les Borges, Torrefarrera, Aitona, Tàrrega o Vielha ja ho han fet

Un agent de la Guàrdia Urbana de la Seu d’Urgell advertint una veïna.

Un agent de la Guàrdia Urbana de la Seu d’Urgell advertint una veïna.C.SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les principals patronals del sector comercial de Lleida ciutat van sol·licitar ahir a la Paeria una sèrie de mesures econòmiques urgents per pal·liar els efectes de la crisi del coronavirus. Pimec va plantejar el pagament immediat de les factures pendents de cobrament i garantir la continuïtat de tots els contractes públics. En matèria d’impostos municipals, va demanar aplicar una carència en el pagament de les taxes relacionades amb les activitats econòmiques limitades per l’estat d’alarma, rebaixar els tributs, obrir línies de subvenció per pagar-los i suspendre els impostos de nova creació o modificats a l’alça. Per la seua part, Hostaleria advoca per l’exempció temporal de tots els tributs com l’Impost de Béns i Immobles (IBI), el d’Activitats Econòmiques (IAE), d’ocupació de la via pública o la taxa de recollida d’escombraries, entre altres, alhora que proposa ajornar el pagament de tots els tributs locals que afectin el sector de la restauració i allotjament turístic mentre duri l’estat d’alerta. Al seu torn, la Federació de Comerciants suggereix ajornar el pagament de tots els impostos i ajuts municipals que afectin els autònoms i les empreses.

A aquestes peticions de les patronals també es va sumar el grup municipal del PSC de Lleida, que va suggerir suspendre temporalment el pagament dels impostos de recollida de residus comercials, la taxa d’escombraries i la d’ocupació de la via pública, així com l’exempció de l’impost sobre vehicles de tracció mecànica i l’IAE i prorrogar les dates de pagament fins al juliol. Per la seua part, l’equip de govern va avançar que estudia possibles mesures en matèria d’impostos, però no va concretar més detalls.

Paral·lelament, alguns ajuntaments han decidit suspendre temporalment ordenances fiscals com és el cas de les Borges, que ha interromput els terminis per a la tramitació de procediments administratius inclosos els pagaments de tributs municipals. També ajorna la celebració de plens. Torrefarrera ha decidit suspendre el pagament de taxes mentre duri la situació d’emergència, com són el subministrament d’aigua de boca, guarderia, activitats esportives i escola de música. L’aigua suposarà uns 80.000 € el trimestre i la resta de taxes 20.000 € al mes. Així mateix, agilitzarà el pagament a proveïdors. Aitona eximeix els pares del pagament de la quota de la Llar d’Infants fins que finalitzi la situació i Tàrrega les retornarà pels serveis de guarderia, escola de música i ocupació d’espai públic que hagi cobrat aquest mes i paralitza els cobraments següents. Per la seua part, Vielha també estudia la bonificació i paralització de taxes fiscals.

Els agents també van informar les persones grans que trobaven al carrer de la possibilitat d’utilitzar la xarxa solidària La Seu en Xarxa per poder efectuar compres o encàrrecs. Així mateix, un vehicle de la policia local va circular pels carrers recordant per megafonia que només es podia sortir al carrer per motius justificats.

Advertències a 16 veïns de la Seu per no confinar-se La Guardia Urbana de la Seu d’Urgell va identificar ahir 16 veïns per no complir amb el decret de confinament per prevenir el contagi del coronavirus. Els agents van advertir els ciutadans de la necessitat de romandre als seus domicilis després que cap d’ells no pogués justificar el motiu pel qual es trobava al carrer i els van advertir de la possibilitat de ser sancionats amb multes que oscil·len entre els 100 i els 600 euros.

tracking