SEGRE

Residències de Lleida: “Anem curts de material i ens han dit que en tenim per estona”

Mascaretes en una farmàcia.

Confirmat el primer cas de coronavirus a CatalunyaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Personal sanitari de les residències per a la tercera edat va posar ahir sobre la taula l’escassetat de material de protecció que s’ha denunciat en els últims dies, especialment màscares però també vestits especials per si es dóna un cas d’infecció. Una de les auxiliars consultades treballa en una residència pública de Lleida i va explicar que “la situació és una mica caòtica. Anem una mica escassos de material i ens han dit que en tenim per estona”. És el denominat equipament de protecció individual (EPI).

“Estem lluitant perquè ens proporcionin vestits d’aquest equipament per si hem d’utilitzar- los”, va assenyalar una altra auxiliar que treballa en una residència de comarques i també prefereix mantenir l’anonimat. En aquest cas, assegura que a la residència on treballa “se segueixen protocols molt estrictes. Per exemple, el personal treballa en dos torns i no podem coincidir entre nosaltres per evitar contagis. També s’han reorganitzat els torns de menjador”, va assenyalar. Va afegir que “tenim molt bona sanitat però el nostre sector és molt dur i el menys visible del sistema”.

Per la seua banda, les famílies es mostren preocupades per l’aïllament dels interns i per la situació. Una familiar d’una usuària de Lleida va assenyalar que “s’ha tardat molt a posar mesures”. Per la seua part, la Federació de Sanitat de CCOO va recollir, a través d’una enquesta a professionals de 50 residències de gent gran, la falta de prevenció per al personal que treballa en aquests centres davant de la crisi sanitària que ha provocat el coronavirus.

tracking