SEGRE

ESNOTICIA

Segon mort a Lleida i el nombre d'ingressats a l'UCI ja s'eleva a vuit

Salut confirma quinze positius nous i les dos primeres altes, inclosa la del nadó

L’hospital Arnau de Vilanova acostuma a tancar llits a l’estiu pel descens de l’activitat sanitària.

L’hospital Arnau de Vilanova acostuma a tancar llits a l’estiu pel descens de l’activitat sanitària.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nombre de contagiats pel coronavirus va registrar ahir el seu augment diari més gran tant a Lleida com a Catalunya i Espanya. A Lleida, els positius ja s’eleven a un total de 66, dels quals dos han mort, després que ahir traspassés una dona d’avançada edat. La bona notícia són les dos primeres altes hospitalàries, inclòs el nadó.

La pandèmia del coronovirus va causar ahir la segona víctima mortal a Lleida, segons va informar el departament de Salut. Es tracta d’una dona d’avançada edat que estava ingressada a l’hospital Arnau i que es va contagiar en el viatge de l’Imserso a Benidorm. Aquest és de moment el focus més gran de coronavirus a Ponent, ja que 28 dels seus 56 participants han donat positiu. El segon és el de la residència d’Àger (vegeu la pàgina 4). Salut també investiga cinc viatges més de l’Imserso organitzats a Lleida en les últimes setmanes a Mallorca, Lloret, Torremolinos, Orpesa i Guardamar, després que participants en els dos primers ja hagin donat positiu.

En total, ahir Salut va confirmar quinze casos nous, amb la qual cosa el nombre total de positius registrats a la província s’eleva ja a 66. També han augmentat notablement el nombre d’ingressos a l’UCI, que són 8, el doble que dimarts, 7 a l’Arnau i un al Santa Maria. El total d’hospitalitzats són 29: disset a l’hospital Arnau, quatre al Santa Maria, quatre al del Pallars a Tremp, un al de la Cerdanya i uns altres tres en centres privats, que ahir es van incorporar al dispositiu públic de Salut.

L’altra cara de la moneda la constitueixen les dos primeres altes de persones hospitalitzades, entre elles el nadó de mesos que estava ingressat a l’Arnau de Vilanova.

Els ingressos hospitalaris estan augmentant notablement des de divendres a la tarda i Salut preveu que el nombre seguirà augmentant exponencialment avui i demà i que aquest cap de setmana assolirà el màxim. La incògnita és quant durarà aquest punt àlgid, ja que si es prolonga diversos dies els centres sanitaris de Lleida quedaran col·lapsats.

En canvi, si les mesures de contenció adoptades permeten iniciar aviat una corba descendent, no seria necessari adoptar mesures excepcionals com recórrer a l’ús d’un altre tipus d’equipaments com hotels. De fet, la Finca Prats ja s’ha posat a disposició de Salut. Aquest tipus de centres acollirien malalts que ja es trobessin en la fase final de la convalescència.

tracking