SEGRE

Un sindicat de la Urbana de Lleida denuncia "secretisme" en el cas de coronavirus al cos

Demana fer proves de Covid-19 als membres de la plantilla que puguin estar afectats i material de prevenció per a tots els components

Vista de la comissaria de la Guàrdia Urbana.

Vista de la comissaria de la Guàrdia Urbana.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació Sindical Independent de la Guàrdia Urbana de Lleida (Asigull) ha emès aquest dijous un comunicat reaccionat al positiu per coronavirus d'un agent del cos, que es troba en estat greu i que ahir va ser traslladat a l’hospital Vall d’Hebron, tal i com ha publicat avui SEGRE. El sindicat denuncia que va tenir coneixement de la infecció de l'agent ahir dimecres i que el fet s'ha portat amb "secretisme" des de la Guàrdia Urbana, "traient-ne la importància que en un cas com aquest es mereix, ja que són molts els companys i segurament les persones, amics i família que han estat també exposats a contagiar-se, a part del perjudici per a la salut del company", explica en el comunicat.

En aquest sentit, demana que tots els agents que hagin pogut estar amb contacte amb el company malalt, i concretament els membres del seu escamot, es puguin fer proves de Covid-19 a través de la Mútua o a través de la Seguretat Social i que es valori la possibilitat de posar-se en confinament al seu domicili.

No obstant, el sindicat afirma que les instruccions rebudes pels caps de servei de la urbana és que els agents "si no presenten símptomes, han d’anar a treballar". En aquest sentit, ASIGULL defensa s’està incomplint el protocol del Servei de Prevenció de Riscos Laborals, ja que el document que estableix les mesures adreçades al personal del col·lectiu de la Guàrdia Urbana, en data 17/03/2020, preveu que un dels casos en què un agent no podrà prestar servei és: "Si han tingut contacte estret amb un cas probable o confirmat d’infecció per coronavirus".

El sindicat també ha denunciat la falta de material de protecció davant del coronavirus: "No hi ha el suficient sabó desinfectant, ni per rentar-se les mans, ni ulleres de protecció, ni mascaretes adequades". El 15 de març representants de la comunicat xinesa van subministrar mascaretes quirúrgiques, de baix nivel de protecció, a la Guàrdia Urbana. "Des d’Asigull volem agrair aquest gest, però creiem que com a eina de treball no correspon a la comunitat xinesa aquesta aportació, si no a l’Ajuntament de Lleida", rebla el comunicat.

tracking