SEGRE

SEGURETAT EMERGÈNCIA SANITÀRIA

Els Mossos multen 57 persones i tanquen dos locals per saltar-se l'estat d'alarma a Lleida

La Guàrdia Urbana ha aixecat més d’un centenar d’actes aquesta setmana a la capital del Segrià per no respectar el confinament || La Policia Local de Tremp imposa les primeres sancions

Un taxi de Barcelona i una autocaravana, ahir en el control de l’A-2 entre Lleida i Alcarràs.

Un taxi de Barcelona i una autocaravana, ahir en el control de l’A-2 entre Lleida i Alcarràs.MAGDALENA ALTISENT

Creat:

Actualitzat:

Un total de 57 persones van ser denunciades dijous pels Mossos d’Esquadra per saltar-se la prohibició de sortir al carrer decretat per l’estat d’alarma, que només permet transitar per la via pública per anar a treballar, a comprar, a la farmàcia o amb motiu justificat.

A més a més, la policia catalana va denunciar i va clausurar dos establiments que estaven oberts al públic malgrat la prohibició. Del total de denúncies, 39 van ser a les comarques del pla i 18 a les del Pirineu i, quant als establiments, van ser un a Ponent i un altre a les comarques de muntanya, segons van informar ahir des de la policia catalana.

D’altra banda, la Guàrdia Urbana ha aixecat en quatre dies, entre dilluns i dijous, més d’un centenar d’actes per saltar-se les restriccions. Si fins a les 14.00 hores de dijous havien estat 82 infraccions (vegeu SEGRE d’ahir), en les deu hores següents en van imposar 22 més, per la qual cosa les sancions ja ascendeixen a 102.

Dijous a la nit, per exemple, van multar un ciutadà durant un control de documentació al carrer Penedès, al barri de Balàfia. A banda de denunciar-lo per saltar-se el confinament, també li van obrir un expedient al trobar-li tres bossetes que contenien marihuana, una substància que li va ser decomissada.

D’altra banda, la Policia Local de Tremp va aixecar ahir les primeres actes a veïns de la capital del Jussà. En els dos últims dies, els agents van realitzar prop de 200 avisos per incompliment del decret d’alarma.

Val a recordar que a les comarques de Lleida també han estat detingudes dos persones per desobediència.

La Policia Local de Tàrrega va arrestar dijous dos veïns després de reiterats avisos a què no van fer cas.

Els infractors s’enfronten a multes que van dels 100 als 600.000 euros ja que els cossos policials apliquen la llei de seguretat ciutadana, coneguda com a “llei mordassa”. Hi ha sancions lleus, greus i molt greus.

Els agents deixaven passar tots els camions i vehicles de mercaderies però donaven l’alto a tots els turismes i furgonetes. Els infractors van ser denunciats amb multes que van dels 300 als 600 euros. També van multar aquells vehicles en els quals a dins viatjava més d’una persona sense motiu justificat.

Controls per evitar viatges a segones residències Els Mossos d’Esquadra van fer ahir nombrosos controls a les carreteres catalanes per evitar desplaçaments a segones residències i evitar el que va succeir el cap de setmana passat, quan moltes famílies van aprofitar que el confinament era voluntari per abandonar el seu domicili habitual, especialment a l’àrea metropolitana de Barcelona. Un dels controls el van portar a terme a l’autovia A-2 entre Lleida i Alcarràs i a prop de l’enllaç amb l’AP-2.

tracking