SEGRE

Un lleidatà no pot tornar de Cambodja per la pandèmia

L'aerolínia li ha cancel·lat el vol de tornada a Barcelona per al proper 10 d'abril i demana suport i informació per part del Govern espanyol

Un lleidatà no pot tornar de Cambodja per la pandèmia

Un lleidatà no pot tornar de Cambodja per la pandèmiaMiquel Monrabà

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El lleidatà Miquel Monrabà va viatjar el 9 de març a Cambodja per feina i ara no troba la manera de tornar a Catalunya. Monrabà explica que va volar fins a la ciutat de Siem Reap per assistir a unes reunions de treball importants que no es van cancel·lar perquè la situació a Cambodja i Vietman estava controlada, segons les autoritats. En aquest sentit, explica que en arribar al país asiàtic hi havia una "previsió espectacular", amb termòmetres i mascaretes a l'aeroport, "totalment el contrari del que vaig veure quan el dia anterior sortia de Barcelona", afirma. "A data d'avui, la situació continua estabilitzada a Cambodja", afegeix.

El lleidatà denuncia que la seua aerolínia li va cancel·lar el dia 15 el vol de tornada a Catalunya, previst per al 10 d'abril, i critica que no ha rebut cap resposta per part de les autoritats espanyoles “ tot i que veig moltes notícies del Govern en recolzament als ciutadans espanyols repartits pel món".

Monrabà va començar a rebre missatges alarmants de la situació a Espanya el 13 de març, "quan a Cambodja ja feia dos setmanes que havien obligat a tancar les escoles de les capitals, a posar gels desinfectants en tots els establiments i, sobretot, prohibir tot tipus d’aglomeracions i reunions nombroses". "La gent està molt conscienciada, i tot amb 3 casos, que avui són 50 estabilitzats des de fa 4 dies. Hi ha un respecte increïble per la distancia, neteja i sobretot per tocar aquelles coses que poden ser transmissores", afegeix.

S'ha posat en contacte amb l’ambaixada de Singapur i Tailandia. "La de Singapur em va comunicar que no podia sortir de Cambodja fins passats 14 dies per seguretat i de la de Tailàndia no he tingut resposta", afirma. "La meva companyia el dia 20 de març em va respondre via email que miraran de solucionar el meu vol de tornada, però actualment segueixo a Camboya. En 14 dies només podré transitar a Vietnam o Tailàndia i sempre amb vols internacionals que estiguin disponibles", lamenta.

"Avui segueixo a Cambodja, convivint amb la gent local i amb molta preocupació. Hi ha molts pocs turistes, cap espanyol, i estic a l’espera que el meu govern em doni suport o almenys es comuniqui amb mi per mirar d’ajudar-me o informar-me de quines opcions tinc", conclou.

tracking