SEGRE

ESNOTICIA

Dos morts més per coronavirus a Lleida i ja hi ha 163 positius, la meitat dels quals ingressats

Un estava hospitalitzat a l’Arnau de Vilanova i l’altre és de la residència d’Àger || La majoria dels dotze que són a l’UCI són menors de 65 anys i Salut enviarà personal d’ajuda a geriàtrics

Una farmàcia del passeig de Ronda es ‘blinda’ i pren mesures de precaució amb els clients.

Una farmàcia del passeig de Ronda es ‘blinda’ i pren mesures de precaució amb els clients.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La pandèmia del coronavirus a Lleida ha causat la mort de dos persones més, segons va confirmar ahir Salut, per la qual cosa són cinc els morts pel Covid-19. Un d’ells es trobava ingressat a l’hospital Arnau de Vilanova, mentre que l’altre era de la residència d’Àger, un dels brots que hi ha la província.

Malgrat que divendres i dissabte es van confirmar desenes de nous positius, ahir només van ser 14 més. Així, el nombre oficial d’infectats a primera hora de la tarda d’ahir eren 163, dels quals la meitat estan ingressats, un total de 81.

En concret, 45 es troben a l’Arnau –35 estables en planta i 10 de greus a l’UCI–; al Santa Maria hi ha 18 malalts, dels quals setze es troben estables en planta i n’hi ha dos a l’UCI. A l’hospital de Tremp eren sis els ingressats en planta, però ja que les dades de Salut són de primera hora de la tarda, aquest diari va poder saber que a la nit ja hi havia un total de 12 pacients.

Tanmateix, alguns podrien rebre l’alta ben aviat perquè podrien estar fora de l’hospital. Pel que fa a l’Espitau Val d’Aran hi ha quatre ingressats estables; un altre a la Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell; un altre a l’hospital de la Cerdanya i sis persones es troben en centres privats.

A més, l’ajuntament de Guissona va confirmar 5 casos positius, dels quals quatre són als seus domicilis amb caràcter lleu i una dona d’avançada edat, a l’Arnau.

Val a destacar que una de les persones que es trobaven a l’UCI de l’Arnau va passar ahir a planta. La majoria dels ingressats a l’UCI tenen menys de 65 anys, segons fonts de Salut.

D’altra banda, un dels nous brots detectat és en un geriàtric de la Pobla, mentre que també s’investiguen possibles casos positius en una residència de Lleida ciutat.

A més, personal de l’Avantmèdic donarà suport als geriàtrics i a partir d’avui un equip d’infermers i tècnics de salut pública aniran a les residències a comprovar la situació en cada una.

També està previst que avui es posi en funcionament una ambulància llançadora per traslladar pacients de l’Arnau al Santa Maria, així com a clíniques privades, que en principi rebrien als que estan ingressats.

Així mateix, l’agent de la Guàrdia Urbana que es troba al Vall d’Hebron continuava ahir estable però greu.

D’altra banda, el Consell General de Col·legis de Metges d’Espanya va exigir de manera urgent material de protecció per al personal sanitari, així com tests de diagnòstic del Covid-19.

tracking