SEGRE

CORONAVIRUS RESTRICCIONS

Més de 100 multes i identificacions en un dia per saltar-se el confinament a Lleida

Expedients dels Mossos d’Esquadra, i desenes de casos tramitats per les policies locals

Imatge de l’autovia A-2 ahir a Tàrrega, en la qual no s’aprecia cap vehicle.

Imatge de l’autovia A-2 ahir a Tàrrega, en la qual no s’aprecia cap vehicle.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra van imposar durant la jornada de dissabte un total de 105 sancions i identificacions a les comarques del pla i les del Pirineu de Lleida. Van ser a persones que van incomplir l’estat d’alarma, per fer desplaçaments injustificats quan no està permès. Segons van informar ahir fonts policials, cap d’aquestes sancions no va ser per obrir algun establiment o bar. Els Mossos també van dur a terme diferents controls per evitar desplaçaments a segones residències i comprovar que la ciutadania complia amb el confinament decretat per les autoritats per frenar el contagi del coronavirus.

A Lleida, la Guàrdia Urbana va posar ahir més de 30 denúncies i sancions a veïns que no van respectar l’ordre de confinament. Van apuntar que durant el dia la majoria dels serveis van ser visites a domicilis per disputes entre veïnat. A Mollerussa, la Policia Local va obrir entre divendres i dissabte un total de 27 actes per incomplir el confinament domiciliari. El consistori va fer una crida perquè la ciutadania extremés les precaucions i només sortís al carrer quan fos estrictament necessari.

D’altra banda, el trànsit a les carreteres lleidatanes es va reduir ahir en més d’un 90 per cent respecte a un diumenge habitual, segons les dades del Servei Català de Trànsit. Els principals eixos viaris de Lleida eren pràcticament buits de vehicles, excepte algun transportista o serveis d’emergència. El conseller d’Interior, Miquel Buch, va explicar a primera hora de la tarda d’ahir que en les últimes 24 hores s’havien identificat més de 13.000 persones i 10.000 vehicles i es van fer 3.000 actes de denúncia a persones que no van respectar les restriccions i el confinament. Respecte al trànsit, “s’ha reduït un noranta per cent”, va dir.

tracking