SEGRE

COMUNICACIONS INCIDÈNCIES

Pobles del Segrià passen 22 hores sense servei de telefonia ni internet

A la Granja d’Escarp, Seròs i Massalcoreig, des de dissabte al migdia || Deixen de funcionar dispositius d’assistència i demanen el desplegament de la banda ampla

Vista panoràmica de la Granja d’Escarp des de la Creu del Calvari.

Vista panoràmica de la Granja d’Escarp des de la Creu del Calvari.A. S

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els municipis de la Granja d’Escarp, Massalcoreig i Seròs i alguns pobles de la Franja es van quedar sense servei de telefonia ni internet des de dissabte a primera hora de la tarda fins ahir al migdia. Una situació que va provocar les queixes dels veïns d’aquestes poblacions, especialment en un moment de crisi sanitària com la del coronavirus. L’alcalde de la Granja, Manel Solé, va explicar que durant aquests dies de confinament des del consistori s’atén molts veïns de la població a través del telèfon fix, “una cosa que ha estat impossible des de dissabte al no disposar d’aquest servei”, va dir.

Fonts d’aquests municipis van comunicar la incidència a les empreses responsables perquè es pogués restablir el servei com més aviat millor, ja que la fallada de la telefonia fixa va impedir també l’accés a internet a través d’ADSL, i van apuntar que els dispositius de teleassistència que persones grans porten amb elles per avisar en cas d’emergència van deixar de funcionar.

Govern i Diputació preveuen que el 2023 la fibra arribi a cada nucli de població de Lleida

Segons l’alcalde de la Granja, les companyies no van poder precisar què havia provocat l’avaria, simplement van dir que havia “caigut el sistema”, i això també va afectar la cobertura de la telefonia mòbil. Per a Solé, aquesta situació posa a sobre de la taula la necessitat d’implementar el desplegament immediat de la fibra òptica. En altres municipis que ja disposen de banda ampla no pateixen aquests problemes, “que s’agreugen en una situació d’emergència com la que vivim actualment”, va dir.

tracking