SEGRE

ESNOTICIA

Els morts a Lleida arriben a vuit, després de tres noves defuncions, i els contagiats són 201

La meitat estan hospitalitzats, 22 dels quals a l’UCI, i 5 agents de la Guàrdia Urbana de la capital donen positiu || Salut busca allotjament per als sanitaris que prefereixin no tornar al seu domicili

L'entrada a Urgències de l'hospital Arnau de Vilanova de Lleida.

Els casos de grip a Catalunya es tripliquen l'última setmanaSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La pandèmia de coronavirus va causar ahir tres morts més a Lleida, de forma que ja són vuit els lleidatans morts pel Covid-19. Dos d’ells van morir a l’hospital Arnau de Vilanova i l’altre en un centre privat. Segons fonts pròximes a la família, una seria una dona d’avançada edat de la Fuliola.

Segons les dades del departament de Salut a primera hora de la tarda d’ahir, es van confirmar trenta-vuit positius més, la qual cosa eleva a 201 els casos a Lleida.

Dels infectats, hi ha cinc agents de la Guàrdia Urbana que es troben aïllats als seus domicilis, mentre que el que està ingressat al Vall d’Hebron continua greu però estable. També hi ha tres positius més a la Val d’Aran, de forma que ja són un total de deu, més de vint casos a l’Urgell i un regidor d’Ivars de Noguera, que es troba a l’UCI de l’Arnau.

Més de la meitat dels contagiats confirmats a Lleida es troben hospitalitzats, un total de 111. D’aquests, 58 es troben a l’Arnau –n’hi ha 41 d’estables en planta i 17 a l’UCI–; 23 són a l’hospital Santa Maria –18 estables en planta i cinc a l’UCI–; cinc persones estan estables a l’Espitau Val d’Aran; 16 estan ingressats, també estables, a l’hospital de Tremp; una persona és a la Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell estable en planta; una altra a l’Hospital de Cerdanya i un total de set es troben ingressats en centres privats. En canvi, tres persones que estaven ingressades a l’Arnau han rebut l’alta. Els principals brots afecten les residències, amb un total de sis (vegeu la pàgina 3).

Mentrestant, Salut va repartir material de protecció als professionals dels Centres d’Atenció Primària (CAP) procedent de donacions dels instituts Torre Vicens, Escola del Treball, La Segarra i el centre Ilerna. Es tracta d’ulleres, ulleres hermètiques, bates, guants i mascaretes ffp3 (màxima protecció).

D’altra banda, Salut està buscant allotjament per a aquells sanitaris que prefereixin no tornar als seus domicilis per evitar contagiar els seus familiars. A més, el departament continua treballant en la previsió de llits d’hotel disponibles a les comarques.

D’altra banda, CatSalut no descarta tancar alguns CAP a Catalunya per “poder concentrar recursos”, si bé la decisió encara no està presa, tal com va explicar el director del servei CatSalut, Adrià Comella, que no va precisar quins serien els centres afectats.

CCOO denuncia que no es paga el menjar a metges de guàrdia

La portaveu de CCOO a l’Arnau, Amparo Loren, va afirmar ahir que no es costeja el menjar als metges que estan en torn de guàrdia de 24 hores. “Aquesta mesura es va aplicar en les retallades del 2012 i, abans que arribés l’estat d’alarma, teníem constància que altres hospitals de l’ICS com el Vall d’Hebron, Bellvitge i el Trueta de Girona ho havien revertit”, va explicar, i va afegir que “vam demanar a la gerència que també s’apliqués a l’Arnau, però no ho va fer i va arribar la pandèmia del coronavirus, que ha comportat que hi hagi altres torns de guàrdia de 12 hores.” Va dir que “metges que feien les guàrdies de 24 hores es van sorprendre al veure que a la cafeteria sí que es pagava el menjar dels de la guàrdia de 12 hores, fet que van considerar injust”. Per la seua part, Salut va assegurar que “no hi ha cap problema a solucionar-ho, ja que la prioritat ara són els professionals”.

tracking