SEGRE

SUCCESSOS VIOLÈNCIA DE GÈNERE

Acusat de clavar dos cops de puny a la seua parella en una gasolinera a Lleida

La Urbana va detenir dilluns a la nit un home a l’avinguda de l’Exèrcit || Un ciutadà va avisar una patrulla i la víctima va corroborar l’agressió masclista

Imatge d’arxiu de la comissaria de la Guàrdia Urbana.

Imatge d’arxiu de la comissaria de la Guàrdia Urbana.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Urbana va detenir dilluns a la nit en una gasolinera de l’avinguda de l’Exèrcit un home de 37 anys nascut a Romania acusat de clavar dos cops de puny a la seua parella. L’individu va ser arrestat com a presumpte autor d’un delicte de violència de gènere. Els fets van tenir lloc cap a les 21.35 hores quan una patrulla que circulava per l’avinguda de l’Exèrcit, a la sortida de la ciutat en direcció Alcarràs, va ser requerida per un ciutadà, que va explicar als agents que un home havia agredit una dona en una gasolinera.

Els urbans van anar fins a l’establiment i van observar una dona que estava molt nerviosa i tenia la cara envermellida. La noia va reconèixer que la seua parella li havia clavat dos cops de puny.

A continuació, els agents van identificar l’individu, C.V.F., que es va mostrar molt agressiu. Finalment, els urbans van procedir a la detenció del presumpte maltractador acusat d’un delicte de violència de gènere.

L’Institut Català de les Dones va posar en marxa la setmana passada una nova campanya de protecció per a les dones víctimes de violència masclista en aquests dies de confinament a causa de l’estat d’alarma per coronavirus.

L’organisme demana la col·laboració ciutadana per garantir l’accés als serveis de les dones en situació de violència masclista. Em aquest sentit, l’ICD assenyala que una convivència permanent i forçosa i la mobilitat reduïda o nul·la pot afavorir les situacions de violència amb l’agreujant de la dificultat per a la víctima de no poder trucar als serveis i trobar suport de familiars, amics o professionals. Per això, va iniciar la campanya “Establiment segur contra la violència masclista” perquè les dones trobin el suport i la complicitat de la ciutadania quan acudeixin a un comerç.

Es tracta d’una iniciativa per facilitar l’accés al 900 900 120 a les dones que no puguin trucar ni escriure als serveis d’atenció al trobar-se confinades amb el seu agressor.

En aquest sentit, l’ICD també demana a familiars, veïns i amistats de dones en situació de violència masclista que estiguin més atents.

tracking