SEGRE

ESNOTICIA

L'Arnau habilita vuit habitacions més d'UCI i trenta llits per a semicrítics amb respirador

Les 22 que tenia ja estan plenes i les unitats de reanimació acolliran un altre tipus de malalts greus

Moment de l’arribada a Urgències d’una pacient traslladada en ambulància, ahir.

Moment de l’arribada a Urgències d’una pacient traslladada en ambulància, ahir.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’hospital Arnau de Vilanova compta amb 22 boxs a la Unitat de Cures Intensives (UCI) i tots els llits ja eren ahir ocupats per malalts de Covid-19, per la qual cosa l’hospital també utilitzarà per a aquests pacients els vuit boxs de la Unitat Coronària (UCI per a patologies cardiològiques). Per la seua banda, el Santa Maria té vuit llits d’UCI i cinc ja estan ocupats pels contagiats en estat greu. Atès que ara l’Arnau utilitzarà la Unitat Coronària per a coronavirus, s’han habilitat deu habitacions per als pacients cardiològics crítics, encara que fonts del servei van assenyalar que “per sort” actualment són poques.

Mentrestant, per atendre aquells pacients que no tenen coronavirus i requereixin cures intensives, fonts de l’Institut Català de la Salut (ICS) van explicar que s’adaptaran les unitats de reanimació (on un pacient postquirúrgic es recupera abans d’ingressar en planta).

D’altra banda, l’hospital està habilitant una trentena de llits a la sisena planta per als pacients de Covid-19 que requereixin assistència respiratòria. “No tenen un equipament d’UCI com a tal, però atendrà aquells malalts que estiguin semicrítics”, van assenyalar.

Les mateixes fonts també van explicar que quan l’hospital va començar a rebre pacients amb coronavirus, aquests van ingressar en una part de la tercera planta, on encara hi ha malalts infectats. “Tot i així, hem reorganitzat el centre i anem ocupant l’espai de dalt cap avall, és a dir, comencem a ocupar la sisena planta amb infectats, després la cinquena i aviat arribaran més usuaris que aniran a la quarta”, van detallar. Van afegir que “els pacients oncològics, operats de l’aparell digestiu o els que fan hemodiàlisi, per exemple, són a les plantes baixes”.

D’altra banda, fonts de l’Arnau van assegurar que està sent més complicat trobar personal especialitzat que sàpiga fer anar un respirador que aconseguir aquest equipament. “Els metges que saben utilitzar-lo són els anestesistes (i són especialistes quan el pacient està sedat perquè l’operen i no quan està despert) i els de Medicina Intensiva, mentre que els altres facultatius no tenim ni l’experiència ni la formació per saber-los fer anar. És una situació molt complicada”, van assenyalar metges de l’hospital.

tracking