SEGRE

UNIVERSITAT DOCÈNCIA

La UdL avaluarà 'online' els alumnes al no preveure reobrir fins a finals d'abril o maig

També haurà de reprogramar pràctiques que requereixen presència dels estudiants || La docència virtual es consolida i la setmana passada es van efectuar prop de 700 classes per videoconferència diàries

La UdL avaluarà ‘online’ els alumnes al no preveure reobrir fins a finals d’abril o maig

La UdL avaluarà ‘online’ els alumnes al no preveure reobrir fins a finals d’abril o maigSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Universitat de Lleida (UdL) no compta amb poder reiniciar l’activitat lectiva presencial fins a finals d’abril o principis de maig, de manera que espera poder avaluar els alumnes de manera virtual durant el temps de confinament. El vicerector d’Ordenació Acadèmica, Francesc Giné, va indicar que diversos centres havien programat proves per a la setmana vinent, per la qual cosa ara “intentarem fer-les online en la mesura possible”. Va afegir que hauran de planificar qüestions que requereixen la presència dels estudiants, com les pràctiques en empreses o clíniques. En tot cas, va voler deixar clar que, independentment de quan es pugui recuperar la normalitat acadèmica, “els estudiants que s’havien de graduar es graduaran” i va recalcar que aplicaran “el màxim de flexibilitat”.

Giné va destacar que s’ha implantat la docència virtual en tots els graus i màsters. En aquest sentit, en l’última setmana els docents han efectuat prop de 700 classes per videoconferència al dia, davant de les 20 d’abans de la suspensió de l’activitat lectiva presencial, un espectacular increment del 2.050%, segons la unitat de Sistemes d’Informació i Comunicacions (SIC) de la UdL. L’accés al campus virtual Sakai ha passat de 18.300 entrades diàries de mitjana abans del tancament a 44.400, un 142% més, i la UdL afirma el sistema ha respost bé a l’augment de demanda, malgrat que els primers dies hi va haver problemes de connectivitat i accés a aplicacions que s’estan solucionant.

Els vicerectorats de Qualitat i Innovació Docent i d’Ordenació Acadèmica van subratllar també que les dades demostren que la docència en línia “s’està incorporant al dia a dia” i van incidir que treballen en la formació del professorat per fer exàmens online. “Atesa la situació d’incertesa sobre la durada d’aquest període de confinament, estem preparant amb la unitat de suport i assessorament a l’activitat docent accions de formació i de suport virtual per als professors en temes d’avaluació mitjançant tests i qüestionaris del campus virtual”, van apuntar.

Per la seua part, el Consell de l’Estudiantat ja ha informat els alumnes que la setmana d’exàmens prevista a l’abril passa a ser lectiva i que l’avaluació continuada es mantindrà de manera virtual. També insta els estudiants sense accés a internet o ordinador a comunicar-ho al consell o al vicerectorat d’Estudiants per buscar una solució. El vicerector Giné va assenyalar que ha tingut coneixement d’un cas.

La UdL avaluarà ‘online’ els alumnes al no preveure reobrir fins a finals d’abril o maig

La UdL avaluarà ‘online’ els alumnes al no preveure reobrir fins a finals d’abril o maigSEGRE

tracking