SEGRE

La UdL treballa amb l'escenari que les classes no es reprenguin fins el maig

La prioritat és que tot l'alumnat pugui acabar aquest curs satisfactòriament, segons la universitat

Una aula de la UdL buida.

La UdL treballa amb l'escenari que les classes no es reprenguin fins el maigUdL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Universitat de Lleida (UdL) treballa ja amb la probabilitat que l'activitat docent, suspesa presencialment per la crisi sanitària de la COVID-19, no es pugui reprendre fins el proper mes de maig. En un comunicat, el consell de direcció de la UdL demana al professorat que intensifiqui els esforços en l'adaptació dels continguts i les sessions de classe a l'entorn virtual i tingui "els mitjans a punt per a qualsevol escenari d'aquí a final de curs". Això inclou la possibilitat d'allargar el semestre dos setmanes. El text referma que la "prioritat màxima" de la UdL és "garantir que tot l'estudiantat tingui l'oportunitat d'acabar aquest curs satisfactòriament".

"A l'hora de planificar de nou tota l'activitat acadèmica caldria que ens situem en un escenari pessimista, a fi de ser previsors", planteja el consell de direcció. "Sembla probable que no es pugui reprendre la docència presencial fins el mes de maig", afegeix. Les directrius al professorat inclouen adaptar de nou tota la docència teòrica, en la mesura del possible, utilitzant la metodologia online; planificar de nou pràctiques substituint les presencials per no presencials; mantenir l'avaluació continuada i els exàmens de recuperació per no perdre curs. En la mesura del possible, la UdL mantindrà el calendari acadèmic, "malgrat que es deixa la porta oberta a allargar el semestre dos setmanes per tenir marge per planificar de nou aquelles activitats avaluables o pràctiques que imperiosament siguin presencials".

El consell de direcció també reconeix que "una part del nostre professorat i estudiantat de Medicina i d'Infermeria i Fisioteràpia té obligacions assistencials derivades de la crisi sanitària, i caldrà que les dos Facultats, juntament amb l'equip rectoral, treballin tenint en compte aquesta dificultat afegida." Finalment, demana a l'alumnat "una actitud proactiva en la consecució de l'objectiu". En conjunt, es busca "assegurar el mínim impacte d'aquestes circumstàncies en els aprenentatges del col·lectiu d'estudiants" per tal que l'alumnat "que hagi adquirit els coneixements pugui superar el curs acadèmic".

En la mateixa línia, la Generalitat, l'Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU) i les 12 universitats catalanes –inclosa la UdL– han emès un comunicat destacant que treballen per minimitzar l'impacte del coronavirus en el curs acadèmic 2019-2020 i que han estudiat de manera conjunta i coordinada diferents escenaris. Garanteixen que l'estudiantat que hagi adquirit els coneixements superarà el curs acadèmic.

 
tracking