SEGRE

ESNOTICIA

Lleida registra un altre trist rècord amb set morts, però amb deu altes en un sol dia

La corba de nous contagis segueix a l’alça, amb 60 casos més i un total de 319 confirmats || Les UCI de l’Arnau i el Santa Maria voregen el col·lapse, amb 34 malalts, i Urgències està ple a vessar

Lleida registra un altre trist rècord amb set morts, però amb deu altes en un sol dia

Lleida registra un altre trist rècord amb set morts, però amb deu altes en un sol diaSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Lleida va tornar a patir ahir una jornada negra rècord per la pandèmia de coronavirus, amb la mort de set persones, per la qual cosa ja són 20 les víctimes mortals. Entre elles, hi ha una veïna de Mollerussa i quatre de la residència d’Àger (vegeu la pàgina 8). Tanmateix, la bona notícia és que també hi va haver rècord d’hospitalitzats per Covid-19 donats d’alta, amb deu.

Respecte als nous casos, Salut va informar que fins a primera hora de la tarda n’hi havia 60 més, la xifra més alta en una jornada fins al moment. D’ells, s’han confirmat un cas a Vilagrassa i tres més a la Val d’Aran (vegeu les pàgines 8 i 9). D’aquesta manera, oficialment hi ha 319 persones amb coronavirus.

Han estat donades d’alta persones que eren als hospitals Arnau, de Tremp i de la Val d’Aran

El servei 061 Salut Respon triplica la seua capacitat amb una nova sala per atendre possibles casos

Actualment, 174 es troben ingressades, vint-i-cinc més que dimarts. Del total, 107 són a l’hospital Arnau de Vilanova, de les quals 79 estan estables a planta i 28 a l’UCI. Això significa que a més dels 22 boxs de l’UCI que ja es van omplir dimarts, s’han ocupat sis dels vuit llits de la Unitat Coronària (l’UCI per a pacients cardiològics). Tot i així, l’hospital ha habilitat trenta llits més amb respiradors per als malalts semicrítics. Així mateix, Urgències de l’Arnau també està plena a vessar.

Respecte a l’hospital Santa Maria, hi ha 29 ingressats, 23 d’estables a planta i 6 a l’UCI, per la qual cosa només queden dos boxs lliures. També hi ha sis malalts ingressats en centres privats.

A l’Espitau Val d’Aran de Vielha es troben ingressades 10 persones, totes estables a planta, 15 més són a l’hospital de Tremp, totes en planta, quatre més estan ingressades a la Fundació Sant Hospital de la Seu estables en planta i tres persones a l’Hospital de Cerdanya estables en planta.

De les deu persones que van ser donades d’alta, una era a l’hospital de Tremp; set a l’Arnau i dos es trobaven a l’Espitau Val d’Aran.

D’altra banda, Salut té previst que en els propers dies professionals de l’Atenció Primària facin tasques de suport i d’acompanyament a residències. A més a més, ahir va repartir diversos equips de protecció procedents de donacions en algunes.

En un altre ordre de coses, Salut ha triplicat la capacitat del servei 061 Salut Respon amb una nova sala telefònica “per atendre millor les trucades relacionades amb la pandèmia de coronavirus”, va informar. El servei ha passat de comptar amb 130 posicions, en les quals treballa més d’una persona, a 342, amb unes instal·lacions de 500 metres quadrats a l’Espai Bital, de l’Hospitalet.

Així, l’objectiu del departament és “reduir la saturació que pateix el telèfon per l’allau de consultes relacionades amb el Covid-19”.

“A Alemanya fan la prova a tots, també als casos lleus, i aquí només als ingressats, per això la mortalitat és més alta”, considera.

tracking