SEGRE

ESNOTICIA

Els contagis confirmats en un dia cauen a la meitat, amb 33, i les morts, de set a dos

L’edat mitjana dels que moren als hospitals de Lleida i Tremp és de 82 anys i hi ha 285 sanitaris aïllats || L’Arnau cancel·la gairebé totes les operacions per reconvertir la zona quirúrgica en UCI

Els contagis confirmats en un dia cauen a la meitat, amb 33, i les morts, de set a dos

Els contagis confirmats en un dia cauen a la meitat, amb 33, i les morts, de set a dosSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La corba de contagis confirmats de coronavirus a la província de Lleida va descendir ahir al confirmar-se 33 casos més, la meitat que el dia anterior, mentre que també han baixat els morts, de set a dos. D’aquesta manera, ja hi ha 352 contagiats i 22 persones han mort. L’edat mitjana dels que han mort fins ara a l’hospital Arnau de Vilanova i al de Tremp és de 82 anys i el més jove tenia entre 50 i 60 anys. Entre els últims finats es troben la primera a la Val d’Aran, una altra veïna de Mollerussa i un exalcalde de Camarasa. A més, s’han confirmat nous casos a Aran, Os de Balaguer, Artesa de Lleida i Solsona.

D’altra banda, ahir hi havia 285 sanitaris aïllats, dels quals una cinquantena han donat positiu en coronavirus. De fet, el coordinador mèdic de l’atenció a pacients amb coronavirus a l’Arnau, Alfredo Jover, es troba en quarantena.

Segons va indicar Salut, els ingressats són un total de 206, 32 més que dimecres. En concret, 111 es troben a l’Arnau, 80 dels quals en planta i 31 a l’UCI, tres més que dimecres. Hi ha 29 ingressats a l’hospital Santa Maria, 23 d’estables en planta i 6, a l’UCI. Atès que ahir es van traslladar pacients de l’Arnau a la clínica Vithas Montserrat, que ha ofert uns 30 llits, i ja són 24 els ingressats en centres privats. A més, a part de preveure derivar malalts a l’hotel Nastasi, Salut busca més hotels, com l’NH Pirineos a Ronda i els Ibis de Cappont.

Respecte al Pirineu, els casos a Aran han augmentat i els ingressats a l’Espitau Val d’Aran han passat de deu a dinou, però tots són estables. N’hi ha quinze d’ingressats a l’hospital de Tremp, tots a planta, quatre a la Fundació Sant Hospital de la Seu estables a planta i uns altres quatre a l’Hospital de Cerdanya, també en planta.

Al contrari, dos contagiats van ser donats d’alta, per la qual cosa sumen a 26 els curats després d’haver estat ingressats. Encara que en les últimes hores no s’han disparat els nous casos, a diferència de les últimes jornades, l’Arnau ha decidit cancel·lar gairebé totes les operacions programades per reconvertir la zona quirúrgica en UCI, atès que els 22 boxs que hi ha ja estan plens, així com els vuit de la Unitat Coronària. Fonts hospitalàries van afirmar que l’Arnau de Vilanova espera l’arribada de més de quaranta respiradors que ha comprat l’Institut Català de la Salut. A més a més, altres fonts van afirmar que els metges residents (MIR) de totes les especialitats faran guàrdies a Urgències.

D’altra banda, professionals sanitaris que viuen fora de Lleida o que no vulguin tornar als seus domicilis s’estan allotjant aquests dies als Apartaments Real Lleida.

tracking