SEGRE

ESNOTICIA

Les presons catalanes confeccionen uniformes per al personal sanitari

Vista del material confeccionat per presos a Catalunya.

Vista del material confeccionat per presos a Catalunya.JUSTÍCIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els tallers dels centres penitenciaris, entre aquests el de Ponent, fabricaran 32.000 uniformes sanitaris per proveir els hospitals durant l’emergència del coronavirus. És un encàrrec especial de l’Institut Català de la Salut per dotar de roba de treball els professionals de la sanitat jubilats, acabats de llicenciar i els estudiants de l’últim any que s’està incorporant al sistema sanitari per combatre el Covid-19. L’encàrrec inclou la fabricació de bates, camises, jaquetes i pantalons. La producció es fa als tallers que hi ha a les presons de Ponent, Quatre Camins i Brians 1 i les entregues a l’ICS s’aniran fent setmanalment. Altres centres penitenciaris, com Quatre Camins o Brians 2, també fan màscares o desinfecten les robes dels interns.

Els interns de les presons catalanes treballen sota la direcció del Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE), que és l’empresa pública del departament de Justícia que es dedica a formar i ocupar les persones privades de llibertat.

En un altre ordre de coses, UGT va denunciar ahir que des de l’inici de la crisi sanitària les baixes laborals de la plantilla de serveis penitenciaris han augmentat un 77%, per la qual cosa exigeix que es cobreixin de forma immediata per evitar “una crisi de seguretat”. Així mateix, el sindicat va assenyalar que Justícia manté la política de retallades en plantilla des de fa deu anys i insta a evitar el “col·lapse”.

tracking