SEGRE

ESNOTICIA

Setanta metges, 22 d'ells jubilats, volen ajudar als hospitals i els CAP de la demarcació de Lleida

Inscrits en la borsa de voluntaris del col·legi professional, igual que dotze graduats

Professionals amb mascaretes fetes per veïnes dels Alamús.

Professionals amb mascaretes fetes per veïnes dels Alamús.GSS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un total de 71 facultatius, 22 dels quals jubilats, han respost a la crida del Col·legi de Metges de Lleida per ajudar en l’atenció sanitària davant de l’augment de pacients infectats per coronavirus. També hi ha dos estudiants i deu graduats. Salut preveu formalitzar les contractacions en els propers dies en funció de les necessitats.

Un total de 71 facultatius, dels quals 22 estan jubilats, han respost a la crida del Col·legi de Metges de Lleida per donar suport en l’assistència sanitària a persones contagiades pel coronavirus a la província. “És una mostra d’humanitat i solidaritat, a banda de la vocació que té un professional, per ajudar els companys per treballar en el que es pugui”, va manifestar ahir un portaveu del Col·legi.

La llista del personal ja està en mans del departament de Salut, que ha de decidir qui contracta en funció de les necessitats, però està previst que comencin a exercir en els propers dies. En principi, està previst que la majoria seran metges de suport que no estaran en primera línia amb malalts de Covid-19. Dels 71 voluntaris, 22 estan jubilats (tenen més de 65 anys); uns altres tretze tenen entre 50 i 60 anys; tres entre 40 i 50 anys; deu entre 30 i 40 anys i 23 entre 24 i 30 anys. Els no jubilats, o bé treballaven únicament en la sanitat privada o bé ho feien en altres àmbits o no estaven exercint.

Els facultatius no jubilats exercien només en la sanitat privada o en altres àmbits professionals

Trenta dels facultatius són de l’especialitat de Medicina General, 14 són especialistes en Medicina Familiar i la resta són de Cirurgia General, Medicina del Treball, Medicina Interna, Pediatria, Urgències, Medicina de l’Esport, Psiquiatria, Cirurgia Maxil·lofacial, Endocrinologia, Estomatologia, Ginecologia, Otorinolaringologia, Cardiologia, Teràpies Complementàries, Medicina Estètica, Traumatologia, Hematologia i Medicina Intensiva. Entre els voluntaris també hi ha dos estudiants de Medicina, cinc graduats no col·legiats, tres graduats de la província de Barcelona i un de Tarragona i un graduat que no té el títol homologat.

Per inscriure’s en aquesta borsa, els jubilats no havien de superar els setanta anys, segons va explicar un d’ells.

tracking