SEGRE

ESNOTICIA

Contagiats uns setanta sanitaris i brots en almenys onze residències de Lleida

Salut confirma que dilluns començaran a enviar pacients a l’Hotel Nastasi i en vol usar un altre || N’hi haurà més a comarques i no descarta un hospital de campanya

Mossos, bombers i urbans van homenatjar ahir a la nit els professionals de l’Arnau. A la imatge, un grup de sanitaris i bombers.

Mossos, bombers i urbans van homenatjar ahir a la nit els professionals de l’Arnau. A la imatge, un grup de sanitaris i bombers.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Almenys onze residències d’ancians de la província estan afectades per brots de coronavirus, segons va informar ahir el cap de Vigilància Epidemiològica de Salut a Lleida, Pere Godoy, que va apuntar que probablement en les pròximes hores es confirmarà que hi n’ha alguna més. La delegada de Salut, Divina Farreny, va indicar que els equips dels centres d’Atenció Primària “faran un reforç important” per al seguiment i atenció dels afectats en els geriàtrics, com està fent el CAP de Balaguer amb el d’Àger, que va ser un dels primers a patir un brot de Covid-19 i que ja ha registrat defuncions.

Per la seua part, el gerent de l’ICS a Lleida, Ramon Sentís, va detallar que hi ha més 200 professionals d’hospitals i ambulatoris en quarantena i que, dels aproximadament 170 als quals s’ha fet la prova, uns 70 han donat positiu.

En un altre ordre, Farreny i Sentís van confirmar que, tal com va avançar aquest diari, està previst que a partir de dilluns vinent l’Hotel Nastasi comenci a funcionar com un hospital de suport. Acollirà pacients ingressats que han evolucionat bé en els últims dies previs a donar-los l’alta. En total, rebrà cinquanta malalts. També van ratificar que busquen un segon equipament hoteler en el qual ingressarien directament pacients en estat lleu que serien controlats per professionals de l’Atenció Primària, amb la qual cosa s’alliberaria així de càrrega d’ingressos i treball els hospitals. En principi, l’NH Pirineos i els Ibis són els dos principals candidats. Farreny va afegir que a Tremp hi haurà un altre hotel que allotjarà malalts a més de l’Alegret, que va ser el primer de la província a exercir aquesta funció, i que també hi haurà hotels hospital almenys a Vielha i la Seu d’Urgell, municipi on l’antic Seminari també està rebent pacients.

A més, la delegada de Salut no va descartar que més endavant es pugui habilitar un hospital de campanya en un recinte més gran a Lleida ciutat, com per exemple un pavelló.

tracking