SEGRE

JUSTÍCIA SISTEMA PENITENCIARI

Denuncien la falta de protecció a les presons

CSIF porta la conselleria de Justícia davant de la Inspecció de Treball || Critica falta d’equips i desinfecció d’espais

Imatge d’arxiu de la presó de Ponent.

Imatge d’arxiu de la presó de Ponent.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El sindicat Csif ha denunciat la secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció la Víctima de la conselleria de Justícia davant de la Inspecció de Treball perquè considera insuficients les mesures de protecció a les presons de Catalunya davant de la pandèmia de coronavirus. La denúncia presentada ahir es refereix a la falta d’equips de protecció individual i critica una “desinfecció inexistent o insuficient dels espais habitats per interns i/o funcionaris”. El sindicat assegura que les condicions a les presons catalanes contravenen la llei de prevenció de riscos laborals així com la normativa relacionada amb la protecció dels treballadors contra els riscos biològics. A més a més, denuncia l’incompliment del reglament sobre l’ús dels treballadors d’equips de protecció individual, com guants i mascaretes.

En un comunicat, el sindicat va considerar que el Covid-19 s’ha convertit en “una amenaça per a l’estabilitat” del sistema penitenciari de Catalunya. Considera que l’acció de la secretaria de Mesures Penals, Rehabilitació i Atenció a la Víctima “ha estat erràtica, imprevisible, improvisada, defectuosa i amb una falta de sensibilitat cap al col·lectiu de treballadors de presons sense precedents”.

Justícia defensa la substitució dels vis-a-vis o que els presos en tercer grau s’aïllin a casa

Per la seua part, la conselleria de Justícia va explicar que a partir del 18 de març va repartir mascaretes a tots els funcionaris de presons i que ha pres mesures per evitar contagis com substituir els vis-a-vis per videotrucades i que els presos que es trobin en tercer grau puguin passar tota la setmana a casa seua, per limitar les entrades i sortides dels centres penitenciaris.

Dijous, el sindicat UGT va criticar la falta de personal a les presons catalanes a l’assenyalar que la crisi sanitària havia disparat més d’un 70% les baixes laborals, que, segons va denunciar, no s’estan cobrint. Segons el sindicat UGT, la conselleria arrossega una retallada de la plantilla a les presons catalanes des de fa una dècada i que la situació s’ha vist agreujada amb la crisi sanitària pel coronavirus.

tracking