SEGRE

ESNOTICIA

Personal de la Paeria assegura estar en risc

Junta i comitè demanen traslladar l’alberg provisional i el govern diu que no és viable

L’alcalde, al Rambla, que allotja 4 sensesostre amb símptomes.

L’alcalde, al Rambla, que allotja 4 sensesostre amb símptomes.PAERIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La junta de personal i el comitè d’empresa de la Paeria reclamen traslladar els usuaris del pavelló Agnès Gregori no afectats pel Covid-19 a un altre lloc “amb renovació d’aire de forma natural, accés a peu de carrer, espai diàfan i més controlable, amb dos àrees de serveis i dutxes separades per a usuaris i treballadors, i amb una àrea externa delimitada i disponible per a la possible ubicació d’un hospital de campanya”. En aquest sentit, el govern municipal replica que actualment “no hi ha una altra instal·lació o dependència municipal a disposició de l’ajuntament que compleixi millors condicions que el pavelló Agnès Gregori”. El president de la Federació d’Associacions de Veïns, Toni Baró, després de reunir-se per videoconferència amb l’alcalde, Miquel Pueyo, va detallar que hi ha 43 persones acollides al pavelló. Unes altres quatre amb símptomes del Covid-19 han estat traslladades a l’hotel Rambla, com va avançar aquest diari.

La junta i el comitè també denuncien que els treballadors, sobretot de serveis socials i Guàrdia Urbana, estan sotmesos a riscos, per estar en contacte amb moltes persones i demanen que els entreguin equips de protecció individual en el moment de la seua recepció i per criteris de major a menor exposició. El govern diu que ja els entrega, encara que admet que només ha trobat mascaretes quirúrgiques per a la Urbana. A més, reclamen no obligar els treballadors a realitzar funcions per a les quals no estan formats i afegeixen que en cas de no poder assumir les seues demandes “per falta de material, efectius, previsió o gestió, demanem l’aplicació de l’article 21 LPRL durant l’estat d’emergència: la paralització de l’activitat productiva per risc greu i imminent”. Així mateix, el fet que l’alcalde assegurés que la Urbana tenia equips de protecció ha generat malestar entre els agents.

En un altre ordre, la Paeria va anunciar que posarà en marxa una nova xarxa de voluntariat de 50-60 persones per a tasques de suport al personal sanitari, com distribuir material, portar menjar als malalts o acompanyar-los.

Així mateix, els sindicats UGT i CCOO han presentat a la direcció de la concessionària de la zona blava, Estacionamientos y Servicios (Eysa), a la Inspecció de Treball i al departament de Treball un informe que reclama l’anul·lació de l’Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) presentat per l’empresa al considerar-lo “il·legal”.

A més, la Paeria preveia finalitzar ahir el repartiment de les 3.845 targetes moneder per a beques de menjador i iniciar el de 480 per a beques de berenar.

Per la seua part, el grup municipal del PSC proposa “omplir supermercats, fleques i farmàcies de cartells informatius amb els telèfon d’ajuda a les dones”, i difondre’ls a través de les xarxes municipals.

tracking