SEGRE

ESNOTICIA

Una empresa de Lleida i la UdL dissenyen un prototip de respirador per a Barcelona

La firma Electrònica Màxim Miranda i el grup d’Energia i Intel·ligència Artificial || Per encàrrec d’un hospital de la capital catalana, però també els han ofert a la Diputació per a centres de Lleida

Xavier Miranda, treballant en el disseny del prototip de respirador.

Xavier Miranda, treballant en el disseny del prototip de respirador.ELECTRÒNICA MÀXIM MIRANDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’empresa Electrònica Màxim Miranda i el grup d’investigació en Energia i Intel·ligència Artificial de la Universitat de Lleida (UdL) treballen en el disseny d’un prototip de respirador per encàrrec d’un hospital de referència de Barcelona. Aquest equipament mèdic és dels més necessaris actualment per tractar els malalts de Covid-19 en estat greu i comença a escassejar als centres mèdics. El CEO de Màxim Miranda, Xavier Miranda, va explicar que han “unit esforços” i que s’han posat en contacte també amb grups d’Astúries i Barcelona que desenvolupen respiradors autònoms.

“El respirador té una part d’impressió en 3D de les peces físiques, que encarregaran a una altra empresa, i una altra part que és un microordinador que determina la velocitat a què s’ha d’insuflar l’aire al pacient. Nosaltres ens dediquem al disseny electrònic i al de la petita xarxa neuronal que dóna vida al respirador”, va explicar Miranda. Va detallar que “estem acabant de desenvolupar el prototip i farem tests en laboratori. És replicable molt fàcilment i de molt baix cost”, va destacar.

L’empresa indica que quan estigui finalitzat, “és replicable molt fàcilment i de molt baix cost”

Així mateix, va remarcar que han ofert a la Diputació aquest equipament mèdic per ajudar hospitals de la província com per exemple els de Tremp, la Seu d’Urgell i Vielha. “Quan els respiradors estiguin, els hi podríem subministrar”, va incidir.

Per la seua part, Carles Mateu, del grup d’investigació d’Energia i Intel·ligència Artifical de la UdL, va assenyalar que no poden concretar quan estarà llest el prototip, ja que després de finalitzar-lo cal validar-lo, i va detallar que hi treballen des del seu domicili, atès que els laboratoris del grup estan tancats en aplicació de les mesures per l’estat d’alarma.

Així mateix, va desitjar que el seu treball finalment no hagi de ser necessari, amb referència a l’esperança en una remissió de la pandèmia.

Càmeres tèrmiques en fronteres per detectar febre

El CEO de l’empresa Electrònica Màxim Miranda va afirmar que també han dissenyat “una solució de càmeres tèrmiques, com les que s’han instal·lat a la Xina, que dos institucions de control de fronteres estan implementant a l’Estat espanyol”. “Té una precisió molt alta de detecció precoç de febre”, va assenyalar, encara que va puntualitzar que es pot tenir la temperatura alta per qüestions mèdiques no relacionades amb el coronavirus.

Xavier Miranda, treballant en el disseny del prototip de respirador.

Xavier Miranda, treballant en el disseny del prototip de respirador.ELECTRÒNICA MÀXIM MIRANDA

tracking