SEGRE

ESNOTICIA

Preparatius a l'Hotel Nastasi per rebre pacients de coronavirus

A partir de dilluns a la tarda o dimarts, Salut derivarà malalts com a prèvia a donar-los l’alta || Tots els llits de Vithas ocupats i trasllats a la Perpetu Socors

Personal de l’Hotel Nastasi preparant una de les habitacions per acollir pacients de Covid-19.

Personal de l’Hotel Nastasi preparant una de les habitacions per acollir pacients de Covid-19.HOTEL NASTASI

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Hotel Nastasi està ultimant els preparatius per poder acollir a partir de demà a la tarda o dimarts pacients amb coronavirus que fa diversos dies que estan ingressats en planta als hospitals públics de la capital i fa dies que estan estables, abans de donar-los l’alta definitiva. Aquesta iniciativa té com a objectiu descongestionar l’Arnau de Vilanova i l’hospital Santa Maria, on cada dia augmenten els ingressos de persones afectades per Covid-19. En concret, ahir estaven adequant un total vuitanta habitacions per als afectats que derivi Salut (en principi estan previstos uns cinquanta), preparant el personal i desinfectant a fons les instal·lacions.

Aquest hotel de quatre estrelles forma part del complex de La Fonda del Nastasi, ubicat al peu de la carretera d’Osca, i compta amb un centenar d’habitacions. La família propietària va oferir al departament les seues instal·lacions per ajudar amb la pandèmia, que ahir va sumar uns altres 110 casos positius en el conjunt de la província i quatre morts.

El departament de Salut té intenció d’utilitzar també un altre establiment hoteler de la capital com a suport als hospitals, en el qual ingressarien pacients en estat lleu que serien controlats per professionals de l’Atenció Primària.

Ha descartat l’NH Pirineos i els més ben posicionats són els Ibis i el Reina Isabel, situat a la carretera de Saragossa i amb 110 habitacions. A comarques, preveu destinar a pacients altres hotels a Tremp, Vielha i la Seu d’Urgell. A més, Salut no preveu utilitzar el pavelló Barris Nord i, en cas de necessitar espai per a un hospital de campanya, estudiaria l’esplanada davant l’Arnau o el pavelló Onze de Setembre. En un altre ordre de coses, la setmana que ve es tancaran alguns CAP per centralitzar l’Atenció Primària i s’espera l’arribada de material.

Així mateix, ja s’ha derivat a la clínica Vithas Lleida vint-i-cinc afectats per Covid-19. En un primer moment, el centre privat va cedir una quinzena d’habitacions i ara, la resta. De fet, estava previst omplir ahir a la nit tots els llits de Vithas i traslladar ja els cinc primers pacients a la Perpetu Socors, que ha posat ha disposició també quinze habitacions. En canvi, la Clínica de Ponent (antiga L’Aliança) es troba fora de servei perquè les obres de remodelació total l’edifici estan acabades però encara no disposa de tot l’equipament. A més, el centre Plançó de la Bordeta, dedicat a nens autistes que ara són a casa, ha ofert deu places, que també es preveuen utilitzar.

tracking