SEGRE

El Govern espanyol suspendrà els desnonaments d'habitatges de lloguer per 6 mesos

Imatge d’arxiu d’un desnonament que va paralitzar la PAH a Lleida ciutat.

Imatge d’arxiu d’un desnonament que va paralitzar la PAH a Lleida ciutat.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern de l'Estat ha tancat un pla per al mercat del lloguer que aprovarà en el Consell de Ministres d’aquest dimarts que preveu una línia de microcrèdits avalats per l’Estat, ajuts directes, i la suspensió de desnonaments durant sis mesos una vegada acabi l’Estat d’alarma en determinats supòsits, amb una mobilització de recursos esperada d’uns 700 milions d’euros.

El pla inclou una línia de 'microcrèdits’ avalats per l’Estat d’uns 100 milions d’euros per als qui tinguin el seu pis llogat a particulars o petits propietaris i una moratòria de fins quatre mesos en el pagament de la renda per als inquilins de grans tenidors d’habitatges.

Segons han informat a Europa Press fonts de l’Executiu, tota persona aturada, afectada per un ERTO, reducció de jornada o autònom que no arribi al límit de tres vegades l’IPREM (incrementat per fills i persones dependents a càrrec), podrà acollir-se als programes de microcrèdits.

En el cas que l’habitatge sigui propietat d’una gran tenidor o fons d’inversió, l’inquilí es beneficiarà o d’una treu del deute del 50% o d’una reestructuració de la mateixa en un termini de dos o tres anys, podent acollir-se en tot cas a la línia de crèdit de l’ICO.

Aquelles llars que no puguin atendre el pagament dels microcrèdits disposaran d’ajuts directes de l’Estat per saldar el seu deute amb l’ICO. La quantia de l’ajuda podrà arribar fins un import màxim de 900 euros al mes i fins el 100% del principal, i interessos del préstec subscrit, i de 200 euros al mes per atendre les despeses de manteniment, comunitat i subministraments bàsics amb el límit del 100% dels mateixos.

 
tracking