SEGRE

ESNOTICIA

Gairebé la meitat dels contagiats tenen menys de seixanta anys

La Pobla de Segur i la Val d’Aran són les zones amb més positius per habitant

L’Exèrcit desinfectant la residència de la Pobla de Segur.

L’Exèrcit desinfectant la residència de la Pobla de Segur.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Gairebé la meitat dels casos confirmats de contagiats pel coronavirus a la província de Lleida són persones menors de seixanta anys, mentre que gairebé un terç no arriben als cinquanta. Així ho reflecteixen les dades que el departament de Salut difon a través del seu web. Dels 637 positius que hi havia ahir al matí, 303 (un 47,5%) tenen menys de 60 anys, i 202 (31,7%), no arriben als 50. De fet, la franja d’edat entre els 50 i els 60 és la segona que compta amb més infectats, 101, molts més que els 80 que hi ha en la de 60 a 70 i només superada per la d’entre 70 i 80, en què n’hi ha 118. La franja d’edat d’entre 40 i 50 anys també figura en el grup en cap, amb 97 casos. La xifra descendeix substancialment entre les persones més joves. De deu a vint anys només hi ha confirmats dos casos (tots dos al Pirineu); de 20 a 30 són 38; i de 30 a 40, 65 més. Entre les persones de més edat, s’han confirmat 99 positius entre els que tenen 80 i 90 anys, i uns altres 37, en els de més de 90. Pel que respecta a la distribució territorial, la Generalitat detalla les dades per Àrees Bàsiques de Salut (ABS).

La que registra més positius és la de Balaguer, que comprèn la major part de la Noguera, amb 71, seguida per la de Tàrrega (l’Urgell menys les àrees d’Agramunt i Bellpuig), amb 52; la del Pla d’Urgell, amb 41; mentre que la de Cervera (que inclou la zona més poblada de la Segarra) i la de Lleida Eixample a la capital (engloba la Zona Alta i Universitat i part del centre urbà) se situen en quarta posició amb 37.

No obstant, si es pren com referència el nombre de casos en funció de la població, les que tenen una taxa de positius més alta són les de la Pobla de Segur, on n’hi ha 35, Val d’Aran (26), la Granadella (6), la ja citada de Lleida Eixample i Alta Ribagorça, on hi ha quatre positius.

Pel que fa a la resta d’ABS, ahir al matí la relació de positius confirmats era la següent: 33 a Primer de Maig (Mariola i Ronda a la capital), 27 a Cappont, 25 a Balàfia-Pardinyes-Secà, 23 a Onze de Setembre i Lleida Rural Nord (municipis del nord de la capital), 19 a la Bordeta-Magraners, 17 a les Borges i la Seu d’Urgell, setze a Alcarràs, tretze a la Cerdanya, onze a Lleida Rural Sud (municipis del sud de la capital), deu a Almenar-Alfarràs, nou a Tremp i Seròs, vuit al Pallars Sobirà, sis a l’Alt Urgell sud i Agramunt, quatre al Solsonès, tres a Bellpuig, dos a Almacelles i Ponts i un a Artesa de Segre.

App Stop Covid19

El departament de Salut també recopila a la seua pàgina web els casos reportats pels usuaris de l’app Stop Covid19. Amb una resolució de tres-cents metres quadrats per garantir la privacitat, el mapa interactiu comptabilitza al voltant de 9.000 usuaris a la ciutat de Lleida.

De tots ells, la gran majoria no tindrien cap símptoma segons reflecteixen les dades de l’aplicació, més de quatre-cents tindrien símptomes lleus i només una cinquantena tindrien símptomes greus.

tracking