SEGRE

ESNOTICIA

El Govern central planteja impedir els desnonaments durant sis mesos

Preveu ajudar inquilins a pagar la renda

Imatge d’una protesta contra desnonaments.

Imatge d’una protesta contra desnonaments.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern espanyol ja ultima un paquet de mesures per ajudar els inquilins que tinguin problemes per pagar el lloguer dels seus habitatges a causa de l’actual situació de crisi sanitària, paralització d’activitats i estat d’alarma que suposarà mobilitzar uns 700 milions d’euros. Així mateix, preveu la paralització de tot procés de desnonament durant un període de sis mesos. La proposta estableix també una pròrroga automàtica de sis mesos per a tots els contractes de lloguer la vigència dels quals conclogui coincidint amb el període d’estat d’alarma. El pla estableix, a més, la possibilitat de comptar amb una moratòria de quatre mesos en el pagament del lloguer als inquilins de pisos propietat de grans tenidors d’habitatges en renda amb una situació econòmica que es vegi afectada per l’actual crisi.

Així ho contempla la proposta que el ministeri que dirigeix José Luis Ábalos presentarà per a la seua aprovació al Consell de Ministres d’avui dimarts, segons van detallar fonts coneixedores d’aquesta. Per a aquells que visquin en un pis llogat a un particular o un petit propietari, el gruix del col·lectiu de ciutadans que viuen en renda (al voltant del noranta per cent del total), l’Executiu habilitarà a través de l’ICO una línia de microcrèdits estimada en uns 100 milions d’euros. Les famílies o ciutadans que recorrin a aquests crèdits per no poder atendre el pagament dels lloguers comptaran amb un termini d’entre tres i sis anys per tornar-los.

El Govern espanyol planeja mobilitzar uns 700 milions d’euros per a aquest tipus d’ajuts als inquilins

A més, el pla d’Ábalos per al lloguer preveu un tercer supòsit, el d’aquelles persones que no només estiguin afectades per la crisi sinó que es trobin en situació “ruïnosa”. En aquests casos, s’habilitarà part dels fons del Pla Habitatge.

tracking