SEGRE

ESNOTICIA

Lleida registra sis morts més i decideix triplicar els llits d'UCI

L’Arnau espera l’arribada de respiradors per habilitar vint boxs més || Salut preveu arribar al pic el 15 d’abril i ja deriva pacients a la Perpertu

Ambulàncies a l'entrada d'urgències de l'hospital Arnau de Vilanova de Lleida.

Lleida suma 5 morts i 58 positius en coronavirus en un sol diaMaite Monné

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’expansió del Covid-19 segueix a la província de Lleida, on Salut va confirmar ahir que en les últimes hores van morir cinc persones amb coronavirus a la regió sanitària de Lleida i una a la de l’Alt Pirineu i Aran.

Les cinc defuncions al pla van ser als hospitals Arnau de Vilanova i Santa Maria, i en total Lleida assoleix les 50 víctimes mortals.

CCOO i CGT denuncien que els sanitaris treballen sense la protecció necessària i que estan “desbordats”

Així mateix, el departament va constatar 72 nous positius, 56 dels quals a la regió sanitària del pla i 16 a les comarques de muntanya, amb la qual cosa e el total d’afectats és de 752. S’han donat 91 altes des de l’inici de la pandèmia.

Actualment, 216 persones es troben ingressades en centres hospitalaris de Lleida. Del total, 134 són a l’Arnau de Vilanova, 96 d’estables a planta i 38 a la Unitat de Cures Intensives (UCI). Trenta-cinc pacients més estan ingressats a l’hospital de Santa Maria (26 a planta i 9 a l’UCI) i 47 estan hospitalitzats en centres privats, tots estables en planta.

De fet, a part de derivar pacients de l’Arnau a la Vithas Montserrat, ja s’han traslladat els primers a la Perpetu Socors. A més, en les últimes dotze hores han rebut l’alta 12 persones, amb la qual cosa ja són 59 les altes acumulades.

Pel que fa a l’Alt Pirineu i Aran, continuen ingressades 46 persones, de les quals 12 a l’Espitau Val d’Aran, 17 a l’hospital de Tremp, 5 al Sant Hospital de la Seu d’Urgell i 12 al de la Cerdanya, totes elles estables. Així mateix, s’han donat 3 altes i en total són 32.

L’Arnau ha hagut de doblar els boxs d’UCI en els últims dies atesa la pressió assistencial, amb una quarantena de llits en total, però el gerent de l’ICS a Lleida, Ramon Sentís, va assenyalar que “com que ja estan pràcticament plens triplicarem la seua capacitat amb vint llits més a la zona quirúrgica i de reanimació quan ens arribin més respiratoris”.

Des de Salut també van informar que està previst derivar pacients lleus entre avui i demà a l’hotel Nastasi i que aniran a veure les instal·lacions del Parador del Roser per si es necessiten més llits. I és que que van assegurar que el pic a Lleida s’espera per al dia 15 d’abril.

Finalment, CCOO va denunciar que “s’eliminin les reduccions de jornada per conciliació familiar” i Salut ho va atribuir “a una instrucció general que també afecta docents”.

tracking