SEGRE

ESNOTICIA

Moren almenys quatre ancians de la llar Sant Josep de Lleida

La Generalitat confirma vint contagiats més, mentre que UGT diu que les defuncions són 7 || A Balàfia 1 hi ha cinc positius

Imatge de l’exterior de la llar de Sant Josep.

Imatge de l’exterior de la llar de Sant Josep.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El delegat de Treball, Assumptes Socials i Família a Lleida, Vidal Vidal, va afirmar ahir que quatre ancians de la llar Sant Josep, al carrer de la Mercè (la Mariola), han perdut la vida per coronavirus, mentre que hi ha uns altres vint usuaris contagiats i set treballadors als seus domicilis amb símptomes. Tanmateix, el responsable de la Generalitat a UGT de Lleida, Xavier Pifarré, va afirmar que “són set els residents que han mort”, va coincidir que n’hi ha uns vint més d’infectats, però va assegurar que hi ha “vuit empleats encomanats”.

Segons va explicar Pifarré, la situació a la llar és “caòtica” i va dir que dels vuit treballadors que estan contagiats, “entre els quals hi ha el metge del geriàtric, un està ingressat”. Va assegurar que tots els residents estan aïllats, n’hi ha al voltant d’un centenar, i que han fet la prova a vint usuaris més. Va explicar que “abans que es declarés l’estat d’alarma només es deixava entrar a un familiar per resident i va ser llavors quan es va detectar que alguns ancians tenien símptomes”.

Vidal Vidal va subratllar que la Paeria ja ha fet la sol·licitud perquè la Unitat Militar d’Emergències (UME) desinfecti el centre. “A més d’aquest, hem demanat que l’UME actuï a la residència Caser, la de Sanitas, Balafia 2 i Balàfia 1”, va explicar, i va detallar que “d’aquestes només hi ha casos confirmats a Balàfia 1. En concret, tres residents i dos treballadors”, però que per prevenció s’ha decidit desinfectar totes les del barri de Balàfia. Precisament, familiars d’usuaris a Balàfia 1 van explicar que “ens han trucat de la residència perquè hi ha algun usuari amb símptomes, que han aïllat la planta on està la nostra familiar i que cada usuari és a la seua habitació”, va assenyalar una família. Tot i així, alguns van afirmar que no se’ls facilita informació.

Des de CCOO, Helena Motos, va denunciar que “les residències no tenen material i tampoc no se’ls facilita des del departament i si no hi ha ajuts, aniran a pitjor”. Sobre això, Vidal va dir que el material va començar a arribar diumenge i que es repartirà pels geriàtrics. Va concretar que han aportat a la Llar de Sant Josep 780 mascaretes ffp2, 468 mascaretes, 400 guants, 39 ulleres i 156 bates.

tracking