SEGRE

ENSENYAMENT DOCÈNCIA

Tornada al col·legi 'virtual' el dia 14 d'abril i avaluació “personalitzada” dels alumnes

Educació envia instruccions als centres perquè tinguin en compte la situació de cada estudiant || Demana planificar activitats per competències i no repetitives durant el confinament

Alumnes fent activitats docents virtuals durant el confinament.

Alumnes fent activitats docents virtuals durant el confinament.MARISTES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Educació ha establert uns criteris que fixen com ha de ser l’avaluació i el seguiment d’alumnat durant el confinament pel coronavirus, que ahir va comunicar a les direccions dels centres i que han de tenir en compte la “situació personalitzada” de cada alumne. L’objectiu és donar continuïtat a l’activitat formativa per ajudar a mantenir els hàbits i el procés d’aprenentatge amb propostes educatives que arriben a tot l’alumnat.

Remarca que les activitats han de seguir els paràmetres de l’ensenyament per competències, “defugir la necessitat i pressió d’acabar els programes” i recomana fer propostes setmanals de diferents àmbits curriculars, amb un calendari d’entrega i amb la possibilitat de fer un retorn de les activitats, i evitar treballs repetitius.

Els docents hauran d’informer estudiants i famílies dels criteris d’avaluació

Així mateix, insta a evitar reproduir la feina que es fa als centres, amb la transportació directa dels horaris setmanals, i incideix en el fet que les direccions han de planificar i coordinar la proposta de forma sostenible, tant per a alumnes com per a docents.

En aquest sentit, la interacció entre professorat i alumnat s’ha de garantir a partir dels mitjans que permetin, per exemple, la tramesa de fotografies dels treballs o de documents digitals, i afirma que és necessari utilitzar “tots els recursos tecnològics a l’abast” per acompanyar l’alumnat en funció els seus recursos.

El departament ha establert que el segon semestre s’avalua fins al dia 12 de març i els informes per a alumnes i famílies es podran entregar una vegada s’hagi normalitzat l’activitat acadèmica.

Educació diu que “probablement” l’inici de la tercera avaluació es farà encara en període de confinament, de manera que la docència haurà de ser virtual i l’avaluació serà qualificadora i personalitzada tenint en compte les limitacions de cada alumne. Assenyala que serà necessari revisar els criteris d’avaluació formulats per cada centre a inici de curs i adaptar-los a les limitacions formatives i personals de cada alumne, i afegeix que a partir del dia 13 d’abril establirà noves orientacions.

El professorat haurà d’informar estudiants i famílies dels nous criteris d’avaluació i les tasques efectuades durant el confinament han de suposar un “valor afegit en l’avaluació de l’alumne i no una penalització”, ja que no es pot garantir que tots els alumnes disposin de les condicions materials adequades.

Ajornades les oposicions docents previstes per al juliol Educació ha ajornat les oposicions docents previstes per al juliol i diu que es faran durant aquest 2020. El departament assegura que així ho ha plantejat després d’“escoltar diferents propostes dels sindicats” i afegeix que més endavant farà una proposta més concreta de calendari. USTEC-STEs demana retardar la convocatòria d’aquest any al juny del 2021 i afirma que proposar fer-les “en període lectiu de setembre/octubre del 2020 és com a mínim ofensiu i del tot inacceptable”. D’altra banda, el ministeri d’Educació i Formació Professional repartirà 20.000 línies mòbils de Movistar amb targetes d’identificació d’abonat de 40 gigabytes mensuals per línia a estudiants de Batxillerat i FP amb dificultats per continuar la formació de manera telemàtica durant l’estat d’alarma, segons els criteris que estableixin les conselleries d’Educació. En un altre ordre, l’escola concertada demana ajuts a la Generalitat.

tracking