SEGRE

PROTECCIÓ COL·LECTIUS VULNERABLES

Els hotels acolliran durant l'estat d'alarma dones maltractades

Oferiran un allotjament segur si els centres d’acollida no tenen recursos || Els empleats que atenguin aquestes víctimes tindran uniformes de protecció especial

Un comerç de Tàrrega, amb un cartell de la campanya ‘Establiment segur’ contra la violència masclista.

Un comerç de Tàrrega, amb un cartell de la campanya ‘Establiment segur’ contra la violència masclista.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell de Ministres va aprovar ahir un reial decret que inclou mesures per garantir la protecció i assistència a les víctimes de violència masclista. Entre altres coses, permet l’ús d’hotels i allotjaments turístics com a “alternativa habitacional segura” per a víctimes d’aquest tipus de violència si els serveis d’acollida no tenen disponibilitat. El ministeri d’Igualtat va proposar aquestes mesures en el context de la crisi sanitària ocasionada pel coronavirus i en la qual les dones víctimes de violència de gènere “són un col·lectiu especialment vulnerable en situacions d’aïllament domiciliari, al veure’s forçades a conviure amb el seu agressor, la qual cosa les col·loca en una situació de més risc”, segons fonts del Govern central. Amb l’aprovació del reial decret, també es garanteixen com a serveis essencials els d’atenció a víctimes d’explotació sexual i tràfic de persones amb finalitats d’explotació sexual. També els centres d’emergència, acollida, pisos tutelats i altres recursos destinats a aquestes víctimes, a les quals es “garanteix alternativa habitacional segura” a través d’allotjaments turístics. Així mateix, el reial decret estableix que tots aquests centres d’acollida tinguin equips de protecció individual (EPI) per als treballadors.

D’altra banda, es garanteix el normal funcionament i prestació del sistema de seguiment per mitjans telemàtics del compliment de mesures cautelars i penes de prohibició d’aproximació i s’ha habilitat un mecanisme perquè ajuntaments i comunitats autònomes puguin destinar l’execució dels fons del Pacte d’Estat per a la violència de gènere per posar en marxa totes les mesures específiques per a aquesta crisi.

Les autonomies podran destinar els fons del Pacte d’Estat a les noves mesures

Les esmentades mesures se sumen al pla de contingència que ha posat en marxa l’Executiu central, així com al del Govern, per reforçar l’atenció i protecció de víctimes de violència masclista.

Des de la declaració de l’estat d’alarma, els Mossos d’Esquadra han incrementat el seguiment de les víctimes, i per la seua banda, l’Institut Català de les Dones ha llançat la campanya “Establiment segur” per comptar amb la col·laboració de comerços i ciutadania per atendre les víctimes. Les dones maltractades poden trucar a emergències des d’aquests comerços.

tracking