SEGRE

ESNOTICIA

Lleida, amb el doble d'altes que de defuncions i el CAP de Prat de la Riba obrirà les 24 hores

Les cinc víctimes mortals per coronavirus d’ahir eleven a 55 el total, mentre que 108 persones ja s’han curat || Salut preveu tancar CAP i destinar el personal als hospitals, i els sindicats ho rebutgen

L'entrada a Urgències de l'hospital Arnau de Vilanova de Lleida.

Els casos de grip a Catalunya es tripliquen l'última setmanaSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La pandèmia de coronavirus a Lleida va deixar ahir cinc morts més, tres al pla i dos a l’Alt Pirineu i Aran, per la qual cosa ja són 55 les persones que han perdut la vida. Tanmateix, disset persones van rebre l’alta i ja són 108 els lleidatans que s’han curat, xifra que suposa el doble dels que han mort. Segons va informar Salut, la província va registrar 73 nous casos, 49 al pla i 24 a l’Alt Pirineu i Aran i el total d’infectats arriba als 825. Actualment, hi ha 267 persones ingressades. A la regió sanitària de Lleida, 138 són a l’hospital Arnau de Vilanova, 95 a planta i 43 a l’UCI; 35 més són a l’hospital Santa Maria, 26 estables a planta i 9 a l’UCI; d’altra banda, 51 persones es troben estables en centres privats, entre la clínica Vithas Montserrat i la Perpetu Socors. A l’Alt Pirineu i Aran, hi ha 10 ingressats estables a l’Espitau Val d’Aran; 18 a planta a l’hospital de Tremp; cinc a la Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell i deu a l’Hospital de Cerdanya.

En la lluita contra lel Covid-19, Salut ha elaborat un pla de reorganització dels CAP de la ciutat, que s’aplicaria depenent de l’evolució de la pandèmia. Segons ha pogut saber aquest diari, estaria previst tancar els de la Bordeta, Cappont i Primer de Maig, en funció de l’evolució de les necessitats, perquè els hospitals puguin disposar del seu personal. La resta de CAP es distribuirien els pacients en funció de les seues patologies. Quan aquesta mesura es dugui a terme, Salut va dir que el CUAP de Prat de la Riba obrirà tot el dia (l’horari habitual és de 17.00 a 8.00 i les 24 hores els caps de setmana). Tot i així, el CUAP ja obre els matins des de dilluns passat per fer radiografies.

Es preveu que l’hotel Nastasi comenci a acollir els primers pacients a partir de demà

Davant la necessitat de personal als hospitals, ja hi ha infermeres d’Atenció Primària treballant a l’Arnau. Aquesta reorganització ha provocat l’“enuig” de part dels professionals i el sindicat Metges de Catalunya va exigir “explicacions”. En un carta a Salut, assenyala que “la resta de patologies es mantenen, per la qual cosa no podem centrar-nos en el benefici d’uns pacients en detriment dels altres” i afegeix que “ens preocupa que se’ns redirigeixi a fer tasques més hospitalàries sense les mesures de protecció adequades i sense fer tests al personal sanitari”. Sobre aquesta qüestió, Salut va dir que “es tracta de mesures organitzatives temporals excepcionals”.

Així mateix, està previst que l’hotel Nastasi comenci a acollir els primers pacients de coronavirus a partir de demà. Seran atesos per personal d’Atenció Primària.

tracking