SEGRE

PANDÈMIA LA LLUITA CONTRA LA MALALTIA

Berni Tamames, l'urbà de Lleida ingressat al Vall d'Hebron per coronavirus, ja és a planta i evoluciona bé, tot i que amb suport d'oxigen

Berni Tamames, l’urbà de Lleida ingressat al Vall d’Hebron per coronavirus, ja és a planta i evoluciona bé, tot i que amb suport d’oxigen || “Vull enviar un missatge de fe i optimisme”

Berni Tamames ahir a l’habitació de l’Hospital Vall d’Hebron on està ingressat.

Berni Tamames ahir a l’habitació de l’Hospital Vall d’Hebron on està ingressat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Evoluciono bé, encara amb suport d’oxigen, però ara que ha passat el pitjor el més important és no córrer. Vull enviar un missatge de fe, esperança i optimisme perquè aquesta situació es pot superar i si tothom fa cas de les recomanacions, aviat en sortirem, d’aquesta.” Amb aquestes paraules a SEGRE, l’agent de la Guàrdia Urbana de Lleida i exjugador de bàsquet Bernardino Berni Tamames va voler agrair totes les mostres d’afecte que ha rebut des que va ser ingressat a l’UCI de l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona el 17 de març després de donar positiu per coronavirus.

Tamames, que ja és a planta des de dijous passat, assegura que mai ha deixat de lluitar. “Potser haver fet esport i estar en forma m’ha ajudat a superar una situació crítica, però si jo he pogut qualsevol pot fer-ho també”, va indicar l’agent, de quaranta-sis anys.

Reconeix haver-se “emocionat” amb les mostres de suport. Va voler també elogiar el personal sanitari. “És increïble, estan desbordats i ho afronten amb una professionalitat impressionant. Igual que els companys i a tothom que li toca treballar”.

El moment més dur va ser estar incomunicat a l’UCI. “Només un familiar rebia notícies a comptagotes, però no podia parlar amb ningú. Patia molt pels que patien per mi.” I confia que tots aprenguem la lliçó. “Aquestes coses passen per alguna cosa. És un toc d’atenció. Som més vulnerables del que pensem i hem de valorar que cada moment de la vida és extraordinari.”

Salut fa proves a tots els policies locals de Lleida amb símptomes

Berni Tamames va ser el primer urbà de Lleida que va donar positiu per coronavirus, però després, com va avançar aquest diari, cinc policies locals més van contreure la malaltia. Arran d’aquests casos, i després de diverses gestions de la Paeria, el departament de Salut ha començat a fer proves de coronavirus a tots els urbans de Lleida que presenten símptomes. Així ho va anunciar ahir l’alcalde, Miquel Pueyo, en una visita a la caserna de la Urbana. El primer edil va explicar als agents que, “després d’insistir constantment perquè el departament de Salut donés prioritat a la realització de proves als policies que tinguin símptomes”, a partir d’ara es duran a terme totes les que encara no s’han fet. L’alcalde va afegir que la major part del material de protecció amb què compta la Guàrdia Urbana s’ha aconseguit “gràcies a la generositat d’empreses i consultoris de Lleida”, la qual cosa demostra que la capital del Segrià “és una ciutat compromesa i solidària”.

Berni Tamames ahir a l’habitació de l’Hospital Vall d’Hebron on està ingressat.

Berni Tamames ahir a l’habitació de l’Hospital Vall d’Hebron on està ingressat.SEGRE

tracking