SEGRE

EDUCACIÓ SERVEIS

La Generalitat augmenta un 2,1% el preu del menjador escolar, congelat des del 2008

El curs vinent passarà de 6,20 a 6,33 euros per alumne i dia, segons una resolució que es va publicar ahir || Els pares critiquen l’increment i veuen una “falta de respecte” acordar-ho en plena crisi sanitària

Els nens de l’escola de Sant Ramon que ahir van protagonitzar la protesta pel menjador escolar.

Els nens de l’escola de Sant Ramon que ahir van protagonitzar la protesta pel menjador escolar.X.SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En plena crisi pel coronavirus, Educació ha augmentat un 2,1 per cent el preu del menjador escolar per al curs vinent, que estava congelat des del 2008 i passa de 6,20 a 6,33 euros per alumne i dia, segons una resolució publicada ahir pel Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya. El departament apunta que el preu inclou una reducció de la ràtio de monitor per alumne, que baixa de divuit a quinze nens per monitor a Infantil, de trenta a vint-i-cinc a Primària i a l’ESO, en què no n’hi havia cap d’establerta, es fixa en trenta. Per als comensals esporàdics, el preu podrà incrementar-se fins a un 10 per cent més en relació amb el cost real del servei, sense poder superar els 6,96 euros.

L’Associació Catalana d’Empreses de Lleure, Educació i Cultura va celebrar l’increment, mentre que la Federació d’Associació de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya (Fapac) el va criticar. Va considerar que publicar la resolució en plena crisi sanitària és “una falta de respecte” i la presidenta de l’ens, Belen Tascón, va destacar que es tracta d’un augment “pactat” amb les empreses sense tenir en compte les famílies.

Educació assumirà les compensacions per danys i perjudicis de les empreses que presten el servei

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, va anunciar que recarregaran per a quinze dies més les targetes moneder de les famílies amb beca menjador i que Educació assumirà les compensacions econòmiques per danys i perjudicis de les empreses i entitats que presten el servei, pel tancament de centres. En el cas dels contractes amb ens locals, les indemnitzacions es tindran en compte en les corresponents liquidacions del curs 2019-2020. També assumirà la compensació dels gestionats per l’Ampa, que s’atorgaran mitjançant una convocatòria extraordinària. Educació indemnitzarà també el complement salarial que les empreses hagin abonat als treballadors durant la suspensió, per garantir que els empleats de menjador afectats per un expedient de regulació temporal d’ocupació puguin mantenir les retribucions.

Així mateix, Budó va avançar que aquest mes es farà efectiu el pagament de dos mesos del mòdul a l’escola concertada per donar-li “liquiditat” i va dir que estudien recuperar mòbils i ordinadors que s’han quedat a les escoles per entregar-los a les famílies que no disposin d’aquests recursos, perquè poden seguir activitats educatives en línia. El síndic, Rafael Ribó, va demanar solucions per als nens de famílies vulnerables.

tracking