SEGRE

ESNOTICIA

Rescaten tres maltractades confinades amb el seu agressor a Lleida i les allotgen en pisos

Els Mossos intensifiquen el contacte telefònic amb les víctimes i demanen la col·laboració de la ciutadania

La comissaria dels Mossos a Lleida.

La comissaria dels Mossos a Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els diferents agents socials i policials han intensificat les mesures per protegir les víctimes de violència masclista i domèstica que podrien veure agreujada la situació durant el confinament. Des que es va declarar l’estat d’alarma, tres dones que es van posar en contacte amb l’Institut Català de les Dones han estat allotjades en pisos assistencials pel risc que corrien al conviure amb el seu agressor. Una d’elles té dos fills a càrrec.

La delegada de l’ICD a Lleida, Carme Castelló, explica a aquest diari que no s’han incrementat les consultes i que des de l’inici del confinament han atès sis casos nous de dones d’entre 31 i 40 anys que pateixen violència masclista, de les quals tres han hagut de ser reallotjades. Segons Castelló, no van a cases d’acollida per evitar contagis i se’ls ha facilitat pisos assistencials.

Mossos i l’ICD continuen el seguiment per telèfon de les dones que han denunciat maltractament

En cas de ser necessari, assenyala, allotjaran les víctimes en hotels. Des d’inicis de l’any, el telèfon d’atenció de l’ICD (900 900 120) ha rebut un total de 109 trucades des de les comarques lleidatanes. Castelló assenyala que el número es manté però alerta que aquesta situació no ha de traduir-se necessàriament en el fet que no es produeixin casos de violència masclista o domèstica.

De fet, tant l’ICD com els Mossos d’Esquadra es preparen per a un repunt de les denúncies quan s’aixequi el confinament. Segons Castelló, “moltes dones estan aguantant la situació fins que tot torni a la normalitat i preveiem un repunt de nous casos” quan tot passi. Per fer-ho, l’ICD reforça els serveis per si fos necessari atendre més dones. De moment, fan el seguiment de les víctimes per telèfon i han habilitat noves formes de contacte com WhatsApp (671 778 540). Per la seua part, els Mossos també han incrementat el seguiment de forma telemàtica de les maltractades i els efectius del Grup d’Atenció a la Víctima truquen de forma assídua a les dones per comprovar la seua situació.

Per tal de poder actuar, insten a la “militància activa” de la ciutadania per alertar si senten crits o baralles dels veïns. “Si tenim informació podrem actuar”, assenyala Salva Gallego, de la unitat dels Mossos d’Esquadra a Lleida. Fins ara, ja han rebut diversos avisos d’incidents per maltractament.

tracking