SEGRE

ESNOTICIA

Set morts més a Lleida, però el nombre d'hospitalitzats no creix a l'haver-hi 28 altes

La província registra 64 positius més i els contagiats s’atansen al miler || La xifra de nous casos és la menor en una setmana, però Salut veu prematur estimar que s’ha arribat al màxim

Set morts més a Lleida, però el nombre d’hospitalitzats no creix a l’haver-hi 28 altes

Set morts més a Lleida, però el nombre d’hospitalitzats no creix a l’haver-hi 28 altesSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La província de Lleida va registrar ahir set morts més per coronavirus, quatre a la regió sanitària de Lleida i tres a la de l’Alt Pirineu i Aran. Així, el total de morts s’eleva a 69. D’altra banda, Lleida és a prop d’assolir el miler de contagiats després que Salut confirmés 64 casos més, fins a un total de 961. Cal destacar que el nombre de positius confirmats d’ahir és el menor des del passat 25 de març, encara que Salut veu prematur estimar si hi ha una tendència a la baixa. A l’altra cara de la moneda, es van donar 28 altes hospitalàries, 18 al pla i 10 al Pirineu, per la qual cosa els curats ascendeixen a 152.

Les xifres de Salut constaten que s’ha frenat el nombre de persones ingressades a centres hospitalaris i n’hi ha dos menys respecte a dimecres, 279, 239 de les quals són al pla i 40 al Pirineu, encara que no inclouen els 8 que s’han derivat a hotels a Lleida i Tremp. En concret, hi ha 151 pacients a l’hospital Arnau de Vilanova, dels quals 108 estan a planta i 43 a l’UCI (un més); uns altres 38 són a l’hospital Santa Maria; dels quals 28 es troben a planta i 10 a l’UCI (també un més que dimecres). Per un altre costat, a les clíniques Vithas Lleida i Perpetu Socors hi ha cinquanta persones ingressades. Aquestes clíniques encara poden acollir més malalts de l’Arnau de Vilanova, ja que encara queden llits disponibles.

Hi ha 53 persones ingressades a l’UCI i l’Arnau espera l’arribada de respiradors per ampliar-la

Respecte al Pirineu, hi ha 10 ingressats a l’Espitau Val d’Aran; 17 a l’hospital de Tremp; 6 a la Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell i 7 a l’Hospital de Cerdanya. Tots estan estables a planta.

D’altra banda, diverses fonts van confirmar ahir que, el cap de servei de Medicina Intensiva de l’Arnau de Vilanova, Jesús Caballero, es troba ingressat a l’UCI. Paral·lelament, aquest hospital segueix a l’espera de l’arribada de respiradors per poder triplicar la seua capacitat d’UCI, ja que d’aquesta manera passarà de la vintena de boxs habituals a la seixantena. Aquesta ampliació es durà a terme a la zona quirúrgica i de reanimació.

D’altra banda, avui està previst traslladar pacients en bon estat de salut del centre sociosanitari de Balaguer a residències, perquè els usuaris d’aquestes que necessitin atenció mèdica vagin al sociosanitari. Salut ha engegat al llarg dels últims dies un dispositiu de suport a les residències per intentar ajudar-les, especialment a les que tenen contagiats.

tracking