SEGRE

ESNOTICIA

Consultes a distància per evitar riscos

Una empresa lleidatana ofereix una app gratuïta de videoconsultes per a les clíniques privades, que ja han sol·licitat almenys dos || Fisioterapeutes atenen consultes telefòniques i envien exercicis

Imatge d’una videotrucada per l’aplicació gratuïta.

Imatge d’una videotrucada per l’aplicació gratuïta.QSOFT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una de les principals mesures per atallar la pandèmia del coronavirus és mantenir una distància social per reduir els contagis, situació que dificulta, o directament impedeix, el desenvolupament de certes professions que requereixen contacte físic. Per aquesta raó, l’empresa lleidatana QSOFT, amb seu al polígon Entrevies, ha desenvolupat una aplicació de mòbils gratuïta perquè les clíniques privades practiquin videoconsultes amb els pacients i d’aquesta manera puguin mantenir l’activitat sense riscos. Santi Caufapé, soci director de la firma, va explicar que davant de l’emergència sanitària van decidir desenvolupar aquesta app gratuïta perquè “qualsevol pacient pugui demanar hora, donar el número de la targeta de la companyia de l’assegurança o pagar si és una visita privada, i que permet establir una videotrucada entre doctor i pacient en què es poden veure, parlar del que sigui i incorporar fotos a la història clínica si és necessari”. Va afirmar que ja l’han sol·licitat els centres ILO i Nexus de Lleida, i que també treballen amb les clíniques Barraquer i Planas de Barcelona i la López Ibor de Madrid, entre d’altres. De fet, va apuntar que treballen en trenta països.

“Vam decidir oferir l’app de manera gratuïta a qualsevol clínica, sigui clienta o no del nostre programa de gestió anomenat Salus. L’objectiu principal és ajudar el sector de la salut, que és el que ho està passant més malament i, alhora, als pacients evitar-los risc de contagi”, va subratllar, i va destacar que “és una manera de col·laborar en una iniciativa solidària i un element de motivació per a l’equip en un moment en el qual tots ho estem passant una mica malament”. “La recepció està sent espectacular, estem desbordats”, va assenyalar.

El sector de la fisioteràpia és un altre dels damnificats. Encara que podrien estar oberts, no ho fan per evitar el risc de contagi. No obstant, alguns centres mantenen el contacte telefònic o a través de les xarxes amb els clients, atenen consultes i recomanen exercicis per alleujar o prevenir malalties, que es poden agreujar pel fet d’haver vist interromput el tractament o simplement a causa del confinament.

Per exemple, el Centre de Fisioteràpia CF ofereix consultes telefòniques sobre mal d’esquena, tendinopaties, exercicis i estiraments. La seua responsable, Cristina Fondevila, ha rebut trucades de clients que s’han fet alguna contractura o que tenen dubtes i afegeix que també contacta amb els que sap que pateixen certes malalties, com lumbàlgia, o que són grans per recomanar-los exercicis.

“Els envio vídeos o dibuixos d’exercicis que ha preparat el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya”, amb l’objectiu de contribuir a millorar la salut mentre es prolongui el tancament.

tracking