SEGRE

ESNOTICIA

Salut activa que l'Onze de Setembre sigui un hospital

Aquest pavelló descongestionaria l’Arnau || També ultima la compra de 10.000 bates de protecció a una empresa lleidatana

Foto de família de l’equip de professionals que treballen a l’hotel hospital Nastasi.

Foto de família de l’equip de professionals que treballen a l’hotel hospital Nastasi.DEPARTAMENTO DE SALUD

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament de Salut ha decidit activar l’habilitació d’un hospital de campanya en un pavelló, amb tota probabilitat l’Onze de Setembre, perquè pugui entrar en funcionament d’aquí a dos setmanes. Atès que la previsió és que durant moltes setmanes hi continuarà havent ingressos per coronavirus, Salut vol descongestionar l’hospital Arnau de Vilanova perquè aquest pugui anar recuperant a poc a poc l’activitat que s’ha suspès, gairebé tota a excepció de la més urgent.

L’hospital ja ha anat “alliberant” llits traslladant pacients a centres privats i, des de dijous, a l’hotel Nastasi, que ahir va rebre més malalts que estan a punt de rebre l’alta hospitalària per Covid-19. Precisament, la Fundació Oncolliga ha donat llits articulats al Nastasi per a malalts que els necessitin.

A més, està previst que el Parador del Roser sigui el segon hotel que aculli contagiats. De totes maneres, Salut veu de moment necessari habilitar l’Onze de Setembre i seria personal de l’Atenció Primària el que atendria els malalts. Per disposar d’aquests professionals, es tancarien els CAP de Cappont, la Bordeta-Magraners i el de Primer de Maig i distribuiria els usuaris als altres CAP en funció de les seues patologies.

A més, el CAP de Prat de la Riba obriria les vint-i-quatre hores, i no només a la tarda i la nit, tot i que ara obre als matins per fer radiografies. De fet, també es preveu que alguns CAP disposin d’equips per fer ecografies toràciques per diagnosticar més ràpid les pneumònies.

En un altre ordre, l’ICS ultima la compra de 10.000 bates de protecció, un dels equips que més escassegen als centres sanitaris de Lleida, fins al punt que professionals s’han de protegir amb bosses d’escombraries. Segons ha pogut saber aquest diari, la compra s’efectuarà a una empresa lleidatana, amb l’objectiu de garantir aquest estoc en cas que el subministrament centralitzat falli.

Segons van explicar fonts hospitalàries, el material que més escasseja dels Equips de Protecció Individual (EPI) són les bates, encara que també es necessiten mascaretes ffp2.

tracking