SEGRE

ENSENYAMENT

Bargalló descarta prolongar el curs a agost

Diu que encara no hi ha data de reobertura dels centres i veu un "error" un tercer trimestre telemàtic "amb criteris d’avaluació" a Primària i ESO

Bargalló descarta prolongar el curs a agost

Bargalló descarta prolongar el curs a agostMaristes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, descarta prolongar el curs a agost perquè llavors seria necessari reprendre les classes l’octubre o el novembre. “El curs que ve l’hem de començar amb normalitat al setembre”, ha assegurat aquest diumenge en una entrevista en el programa 'Via lliure' de RAC1. Els col·legis estan tancats des de la declaració de l’estat d’alarma pel coronavirus el passat 14 de març i Bargalló espera “no donar per finalitzat el curs actual i poder reobrir les aules encara que sigui poc temps”. Subratlla que, durant el confinament “ens hem de treure del cap que podrem replicar l’aula” a casa de manera telemàtica i que “cal oblidar el concepte de temari". Defensa que “seria un error fer el tercer trimestre amb criteris d’avaluació” per als alumnes de Primària i Secundària, però puntualitza que Ensenyament busca com donar els títols als estudiants de segon de Batxillerat i de Formació Professional. Els primers necessiten una nota per poder accedir a la universitat i els segons, el títol per treballar. Per això, aquests estudiants sí que han de tenir nota en la tercera avaluació.

El conseller assenyala que de moment el departament no ha establert una data de reobertura dels centres educatius perquè les decisions es prenen “al moment”, en funció de l’evolució de la pandèmia. Recorda que el proper dia 15 està prevista la conferència sectorial d’educació amb els consellers del ram de totes les comunitats autònomes en la que un dels temes principals de debat seran “les directrius a seguir d’ara endavant”. En tot cas, remarca que no volen “replicar el curs telemàticament, ja que els alumnes no poden estar connectats cinc hores al dia”. “Hem d’oblidar el concepte temari i hem de mirar el concepte treball”. “Aviat tindrem una radiografia bastant exacta de quins estudiants no s’han pogut connectar aquests dies i creiem que serà entre un 10% i un 15%”, detalla, i apunta que Educació està elaborant un inventari de tot el material mòbil que hi ha a les escoles, que poden ser unes 100.000 tablets o chromebooks. Amb tot, admet que “el problema és com fer-los arribar en temps de confinament” la alumnes que els necessiten.

tracking