SEGRE

ENSENYAMENT FORMACIÓ

Educació 'allibera' continguts de Batxillerat, FP i idiomes de l'Institut Obert de Catalunya

Des de demà estaran oberts, no només per als alumnes inscrits, i hi haurà recursos sobre desenes d’assignatures || Molts centres fan classes per videoconferència i corregeixen treballs en línia

Pantalla en la qual apareixen alumnes de Maristes en una videoconferència.

Pantalla en la qual apareixen alumnes de Maristes en una videoconferència.MARISTES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La conselleria d’Educació ha posat a disposició de la ciutadania els continguts i recursos educatius de l’Institut Obert de Catalunya (IOC) “davant de la situació excepcional de confinament” dictat per atallar l’expansió el coronavirus, amb l’objectiu que totes les persones que vulguin puguin utilitzar-los.

L’IOC és un centre dedicat exclusivament a la formació de persones adultes a distància, i l’ensenyament i l’aprenentatge es du a terme mitjançant un campus virtual amb continguts diversos com cicles formatius de Formació Professional, Batxillerat, idiomes i preparació per a les proves d’accés a FP i a la selectivitat, i el certificat de competències digitals, entre altres formacions, detalla el departament.

Ministeri i autonomies es reuniran per abordar les perspectives sobre el final d’aquest curs

Així, a partir de demà dilluns, s’oferiran els recursos educatius a dos plataformes digitals, denominades Alexandria i Eix, i entre els continguts hi haurà cursos de 29 assignatures de Batxillerat comunes i de modalitat. També podran consultar-se els mòduls per obtenir l’Educació Secundària, que inclouen assignatures com geografia, anglès, escriptura creativa i ciències naturals.

L’IOC és un institut amb dotze anys d’història i l’ensenyament s’efectua a distància a través d’un campus virtual basat en una plataforma Moodle, denominada Campus IOC. Un 17% dels alumnes inscrits en aquest centre cursen un cicle formatiu d’FP de grau i un 40%, un de superior i el Batxillerat el segueix b més del 9% d’estudiants.

Des que es va decretar l’estat d’alarma el 14 de març passat, els escolars segueixen en línia el curs des de casa i la ministra d’educació, Isabel Celaá, confia que els alumnes puguin tornar al col·legi al mes de maig o bé el juny. Així mateix, la conselleria d’Educació dóna pràcticament per fet que les classes es reprendran de forma telemàtica després de Setmana Santa, el proper dia 14. De fet, la majoria de centres educatius ja estan impartint algunes classes a través de videoconferències, i envien i corregeixen treballs i exercicis de manera virtual.

Està previst que dimecres vinent es faci de forma telemàtica una reunió de la Comissió General d’Educació presidida pel secretari d’Estat del ram, Alejandro Tiana, amb els viceconsellers autonòmics. Serà la prèvia de la Sectorial d’Educació que s’ha convocat per al dia 15, en la qual Isabel Celaá i les comunitats han d’abordar les perspectives del final d’aquest curs.

Celaá insta a no fer deures durant la Setmana Santa La ministra d’Educació i Formació Professional, Isabel Celaá, va remarcar ahir que “ningú no perdrà el curs per aquesta crisi”, al mateix temps que va recordar que vénen ara uns dies de “descans escolar sense deures”, amb referència a la Setmana Santa. Al seu compte de Twitter, Celaá va escriure: “Acaba un segon trimestre que ningú no hauria imaginat. Agraeixo als docents el seu compromís i dedicació i a les famílies el seu esforç i responsabilitat.” “Vénen ara uns dies de descans escolar sense deures. Ningú no perdrà el curs per aquesta crisi”, va destacar.

tracking